Son Haberler |

19 Şubat 2012 Pazar

İran'ın nükleer müzakereleri İstanbul'da

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Batılı ülkelerle yapılacak nükleer görüşmelerin yenisinin İstanbul'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Salihi, ülkesinin nükleer programıyla ilgili, "5 artı 1" grubu ile yapılacak müzakerelerin ikinci ayağının, ilki gibi, Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

Tahran'da düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Salihi, İstanbul'da gerçekleştirilecek görüşmeler için herhangi bir tarih vermedi. Bunun için karşı taraftan haber beklendiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya ile geçici üye Almanya'dan oluşan "5 artı 1" grubunun İran ile yaptığı son müzakereler, yine İstanbul'da, 2011'in Ocak ayında yapılmış, ancak başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

ABD ve Batılı müttefikleri İran'ı nükleer silah üretmekle suçluyor, İran'ın BM Güvenlik Konseyi'nin çağrısına uyarak uranyum zenginleştirme çalışmalarına son vermesini istiyorlar.

Ancak İran, Batı'nın "diyalog çağrısı" adı altında "diktatörlük" yaptığını savunuyor. Nükleer programının tamamen barışçıl olduğunu öne süren İran, çalışmalara devam etme konusunda ısrarcı bir tavır sergiliyor.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes