Son Haberler |

16 Mart 2012 Cuma

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 'den ‘Hayır’ zinciri

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Türkiye genelinde “Okulumuza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz” temasıyla okulların çevresinde ele ele vererek ‘koruma zincirleri’ oluşturup ilköğretimi 4+4+4 olarak yeniden düzenleyen teklifi protesto etti, genel grev uyarısı yaptı.

Ankara, Yüksel Caddesi’nde bulunan Mimar Kemal İlköğretim Okulu etrafında zincir oluşturan STK üyeleri, “Çocuk işçiliğine son”, “Çocuk gelinlere hayır” ve “Gerici eğitime hayır” yazılı pankart ve dövizler taşıdılar. Gruba, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi de destek verdi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, hükümetin gerçek niyetinin dindar bir gençlik yetiştirmek olduğunu savundu. Uyarılarının dikkate alınmaması halinde yarın Ankara’da büyük bir eylem düzenleyeceklerini belirten Tombul, tasarının yasalaşması halinde yurt çapında grev yapacaklarını açıkladı.

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’na (Eğitim- Sen) bağlı öğretmenler ’Okulumuza sahip çıkıyoruz’ zinciri oluşturdu. Eğitim-Sen ilçe temsilcisi Ferit Bahadır Akın, Erdoğan’ın TBMM’deki grup toplantısında “Hangi dilden anlıyorlarsa, o dilden konuşacağız” diyerek tüm Türkiye’ye meydan okuduğunu ileri sürdü. Akın, “Biz de buradan kendisine meydan okuyoruz. Eğer itirazlarımız dikkate alınmaz ve geri adım atılmazsa asıl
o zaman, kimin hangi dilden anladığını hep birlikte göreceğiz” dedi. Öğretmenlere öğrenci velileri, esnaf ve siyasiler de destek verdi. 15 dakika süren zincir eylemi alkışlarla sona erdi.

Edirne’deki Eğitim Sen protestosunda konuşan başkan Ayhan Fırtına, hükümetin eğitimi, ideolojik olarak şekillendirdiğini söyledi.

Zonguldak Çaycuma’da da öğretmenler, “çocuk gelin” ve “çocuk işçi” maketlerini Ak Parti İlçe Başkanlığı önüne bıraktı.

Hatay’da ise eğitimcilere polis müdahale etti, polisle eğitimciler yumruklaştı.

Diyarbakır, Kayseri ve Mersin, Tekirdağ, İstanbul, Sivas, Konya ve Tokat’ta da protesto gösterileri vardı.

İZMİR

İZMİR, Konak Meydanı’nda toplanan 4 bin öğretmeni, öğrenciler de destekledi. Teklifte yer alan “İlköğretim devlet okullarında parasızdır” ifadesinin metinden çıkarılarak, eğitimin paralı hale getirileceği iddia edildi.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes