Son Haberler |

13 Mart 2012 Salı

Kılıçdaroğlu'ndan zamanaşımı yorumu!

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Sivas katliamı davasında verilen zamanaşımı kararıyla ilgili AK Parti hükümetini suçlayan CHP Lideri, "Başbakan'ın bu karardan sonra rahatladığını' öne sürdü.


Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas katliamı davanın zamanaşımına uğramasını değerlendirdi.

Kararın Türkiye için bir yüz karası olduğunu dile getiren CHP Lideri, "Bu tablonun içinde AKP’nin ağırlığı var. Çünkü o faillerin büyük çoğunluğunu AKP milletvekilleri savunuyordu ve şimdi çoğu Meclis’te" dedi.

Karardan Başbakan Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutan Kılıçdaroğlu, "Eminim Sayın Başbakan içinden 'Oh çok iyi oldu, kurtulduk' diyor. Kim olursa olsun insanların haklarını savunmak özellikle parlamenterlerin görevi olmalıdır" diye konuştu.

İstanbul'da çadırlarda hayatını kaybeden 11 işçiyle de ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışma Bakanı çıkıp konuşuyor, iş güvenliği yasasına ihtiyaç var diye. 10 yıldır iktidarda değil misin? Niye çıkarmıyorsun? O işçilerden kaçı sigortalı, o Bakan bir baksın.

İfade özgürlüğüne dair hükümete eleştirler yönelten CHP Lideri, partililerle tanık olduğu bir olayı da anlattı: "Yıllarını eğitime vermiş bir hoca, düzenlediğimiz toplantıda “Yasayla ilgili olumsuz görüş bildirirsem başıma bir şey gelir mi bilmiyorum” dedi. Geldiğimiz noktaya bakın. Düşüncesini açıklayanlar başıma bir şey gelir mi kaygısı taşıyor. Düşünce açıklamama yönünde bir baskı var artık Türkiye’de.

4+4+4 tasarısının TBMM Komisyonu'ndaki görüşmelerinde yaşananları da değerlendiren CHP Lideri, milletvekillerinin "zorbalıkla alçaklıkla darp edildiğini" belirtti.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu topraklarda yere düşene tekme atılmaz. Yere düşen kaldırıldı. Ama onların inancı böyle değil.

Bir kadına nasıl tekme atılır? Başbakan bu konuda konuşmadı.

Nasıl gelirseniz gelin. Kiminle gelirseniz gelin CHP’yi susturamayacaksınız.

Bu şiddeti bu terörü tüm dünyada kınayacağız. Ta ki bu ülkeye demokrasi gelene kadar.

Eğer bu ülkede milletvekili dövülüyorsa, sokaktaki halk haydi haydi dövülür.

CHP milletvekilleri herkesin konuşabileceği bir Türkiye için mücadeleye davam edecek.

İnsani tekmelemek değil onunla tokalaşmaktır esas olan.

Şiddet bile uygulasalar yolumuzdan alıkoyamayacaklar.

Bur milletvekili nasıl susturulur? Bu milletvekiline niye oy veriyor?

Aydın geçinen bazı yurttaşlarımız 'CHP muhalefet yapmayı bilmiyor, Ülkede muhalefet yok' diyorlar. Bir dana bu lafı ederseniz, yerde tekmelenen milletvekiline bakın ve vicdanınızı sorgulayın."

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes