Son Haberler |

25 Mart 2012 Pazar

Pedallar kardeşlik için dönüyor

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Nevruzda çıkan olaylar nedeniyle kötü başlayan hafta Batman’da keyifli bitiyor.


Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Batman Valiliği ile birlikte organize ettiği Hasankeyf Dağ Bisikleti Yarışı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk pedalı çevirmesiyle başladı.

PEDALLAR KARDEŞLİK İÇİN DÖNDÜ / WEB TV

Yarışlara eşi Esra Hanım’la gelen Mehmet Şimşek, Nevruzda yaşanan kötü olaylar nedeniyle üzülen Batman’ın bugünkü yarışlarla kardeşliğe döndüğünü söyledi.

BATMAN'DA BİSİKLET COŞKUSU / FOTO GALERİ

Çocukluğunda hiç bisiklet kullanmayan Şimşek bu yarışlar için iki saatlik özel ders aldığını, Eymir Gölü çevresinde de antrenman yaptığını anlattı. ‘Ancak bu kadar kalabalık içinde heyecanlanabilirim’ diyen Şimşek startla birlikte önce bir sendeledi, küçük bir desteğin ardından ise eşi Esra Hanım’la birlikte Hasankeyf Köprüsü’nden geçti.

Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan yarışlar aynı zamanda Türkiye’nin dağ bisikleti alanında olimpiyatlara katılma kaderini belirleyecek. Toplamda üçü kadın 49 sporcunun katıldığı yarışlar Hasankeyf çevresindeki 5,5 kilometrelik parkurda yapılıyor.

Bu arada Şimşek yeni Hasankeyf'te bisiklet yolları yapılacağını böylece Batmanlı çocukların daha küçük yaşlarda bisikletle tanışma fırsatı bulacaklarının müjdesini verdi.

Batman Hasankeyf’teki yarışlar anlamlı olduğu kadar Türkiye’nin Olimpiyatlara gitmesi için de çok önemli.

Bisiklet Federasyonu ve Batman Valiliği’nin organize ettiği ve Salcano Bisikletin sponsorluğunda gerçekleşen Batman Hasankeyf Dağ Bisikleti Yarışı Uluslararası Bisiklet Birliği’nin takviminde C3 kategorisinde yer alıyor.

İki kısımdan oluşan yarışın birinci kısmında ulusal kategoriler olan bölüm, ikinci kısmında ise Yunanlı hakemin yürüteceği ve Türkiye’nin hem erkek hem kızlarda olimpiyatlara gitmesi için önemli puanlar kazanması gereken bölüm yer alıyor.

BAKAN ŞİMŞEK BİSİKLETLE HASANKEYF'İ GEZDİ

Yarışlar devam ederken değişik kategorilerde dereceye girenlerin isimleri şöyle oldu:

15 yaş altı kategorisi
1 - Erdem Akgül
2- Eyüp Aziz Gönülalan
3 - Mehmet Burak Güzel

17 yaş altı kategorisi
1 - Abdulsamet Tatlı
2 - Yusuf Kabaklar
3 - Abdulsamet Kıv

Gençler kategorisi
1 - Ömer Faruk Kansız
2 - Agit Savman
3 - Umut Usta

Master kategorisi
1 - Oğuz Özçelik
2 - Mahmut Karabiber
3 - Murat Demirtaş

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes