Son Haberler |

28 Nisan 2012 Cumartesi

19 Mayıs Engeline Danıştay'dan Durdurma Kararı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Milli Eğitim Bakanlığı’nın stadyumlarda 19 Mayıs kutlamalarını kaldıran genelgesinin yürütmesini Danıştay 10. Dairesi durdurdu. Yürütmeyi durdurma kararını açıklayan davanın avukatı Ahmet Gürol Şağban, “Bu kararı bekliyorduk. Şimdi genelgenin iptalini bekliyoruz” dedi.

Milli Eğitim: Okulda kutlayın

MEB, Ocak’ta yayınladığı genelgeyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde, “yönetmelikte yer almayan senaryo, değişik renk ve nitelikte gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmemesini, kutlamaların sadece okullarda yapılmasını” istedi. Bu karar bazı kesimlerin tepkisini çekerken Danıştay’a taşınmıştı.

Danıştay 10. Dairesi’nde 2012/337 esas numaralı davada 20 Nisan’da MEB’in savunmasını alınmıştı. Daire dün akşam ilk kararını verdi ve genelgenin yürütmesini durdurdu. Konya’da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs kutlamalarının Ankara dışında sadece okullar ve öğrencilerle kutlanmasını, stadyumlar ve meydanlarda kutlanmasını yasaklayan genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay’a başvurmuştu. Alper Ayhan dava dilekçesinde, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı benim de kutlamaya hakkım var, bunu elimden almayın” demişti.

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes