Son Haberler |

13 Nisan 2012 Cuma

CHP lideri: Hiçbir zaman darbeleri savunmadık

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
28 Şubat operasyonuyla ilgili söylediği 'adalet intikam duygusuyla aranmaz' sözlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Bunun aksini söyleyen var mı?" dedi. 'Darbelerde kaybeden taraf olduklarını' söyleyen CHP lideri, "Biz hiçbir zaman darbeleri savunmadık" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 28 Şubat operasyonuyla ilgili 'adalet intikam duygusuyla aranmaz' sözlerini eleştiren iktidar kanadına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Benim sözlerimin tamamını okusunlar. Dinlemeden oturup ahkam keseceksiniz. Bu olmaz. CHP hiçbir dönem darbeleri savunmamıştır. Biz darbeler döneminde kaybeten taraftık" diye konuştu.

Operasyonla ilgili eleştirisini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Adalet intikam duygusuyla aranmaz,bunun aksini söyleyen var mı? Sayın Başbakan mı söylüyor, sayın Bozdağ mı söylüyor? Adaletin intikam duygusuyla aranacağını kim söylüyor? Birisi çıkıp bunu bana söylesin. Benim söylediğimin yanlış olduğunu söyleyen var mı? Benim söylediğim çok net ve açık bir ifade. Eğer bir yerde hukuk varsa, adalet varsa herkes yargılanabilir" diye konuştu.


Konuyla ilgili yargılama sürecine saygı göstereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Biz darbeye öteden beri karşı çıkan bir siyasi partiyiz. Darbelerden en fazla zararı görmüş partiyiz. AK Parti mi kapatıldı darbelerde? Hayır. AK Parti yetkilileri mi tutuklanıp hapse atıldı? 12 Eylül askeri darbesi Recep Tayyip Erdoğan'ı küvezde yetiştiren bir süreçtir. Bunu herkes biliyor. Ucuz kahramanlık yapmaya gerek yok. Bedelini ödeyen bir siyasal partiyi nasıl eleştirebilirler. Bizim istediğimiz hukukun üstünlüğünün herkes tarafından kabul edilmesidir.

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes