Son Haberler |

17 Nisan 2012 Salı

Rum fanatikler cami kundakladı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Kıbrıs Rum yönetiminin Limasol kentindeki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii Cuma gecesi bir grup Rum fanatiğin saldırısına uğradı.


Saldırganların molotofkokteyli atarak yakmaya çalıştığı caminin ahşap verandasındaki mertekler, kapı ve penceresi yandı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu saldırının Türkleri hazmedemeyen Rum zihniyetinin bir sonucu olduğunu belirtti.
Eroğlu, “Anlaşma yapmaya çalıştığımız bir zamanda böyle davranışlar, tabi ki bizim ‘Rumlar uzlaşma istemez’ deyişimizde haklı olduğumuzu göstermesi bakımından önemli. Cami yakma eylemine katılanlara teessüflerimi bildirmek isterim” dedi.

Eroğlu: Papazlar kışkırttı

Paskalya yortusu döneminde papazların verdiği vaazlardan esinlenen bazı kişilerin camiyi yakmaya yeltendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu,“Camiye, sırf Müslümanların ibadet yeridir diye zarar vermeye kalkmak, insanlıkla bağdaşmaz. Ama maalesef Rum tarafı, bu gibi hareketleri ilk defa yapmadı. Geçmişte de camilerimiz yıkılmış, ibadet eden insanlarımız kurşunlanmıştır. Rum zihniyeti budur” diye konuştu.

KKTC Din işleri Başkanı Talip Atalay da caminin kundaklanmasını sert bir şekilde kınadı ve Rum kilisesinden de benzer bir açıklama gelmesini beklediklerini söyledi.
Cami, Limasol’da yaşayan az sayıdaki Kıbrıslı Türk ile kente gelen Müslüman yabancıların ibadet ettiği yerlerden biri. Cami daha önce de kundaklanmak istenmiş, bölgede yaşayan Türkler, Rum polisini uyarmıştı.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes