Son Haberler |

2 Nisan 2012 Pazartesi

Yüzde yüz kandırılıyoruz!

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu seferde yüzde yüz dana etlerini mercek altına aldı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilk kontrollerinde, "Yüzde 100 dana etinden üretilmiştir." ibaresi olmasına rağmen bazı ürünlerde, tavuk ve hindi eti çıktı.

Bu ürünlerin önce sağılıklı olup olmadığı ardından etiketinde belirtilen ibarelere uygunluğu araştırılacak. Hile tespit edilirse 11 bin 875 lira ceza kesilecek. Yılbaşında çıkarılan yönetmelikle gıda güvenliğini ihlal eden firmalara yönelik inceleme başlattıklarını belirten üst düzey bir bakanlık yetkilisi, 'yüzde 100 dana eti' diye satılan bazı ürünlerde tavuk eti çıktığını doğruladı.

Aynı yetkili, "Sağlığa aykırı ürün üretilmesinin yanı sıra tüketicinin kandırılması konusunda da hiç tahammülümüz yok. Tüm zincir marketlerde kendi adlarına yapılan ürünler başta olmak üzere incelemelerimiz olacak. Denetimlerimiz sadece pazar yerleri ve bakkallarla sınırlı kalmayacak." dedi.

TÜKETİCİDEN YARDIM İSTENDİ 

Gıda ürünlerinde hile yapıldığının tespit edilmesinin ardından para cezası kesilecek. Ürünlerin sağlıksız çıkması halinde üretim yapan firma deşifre edilecek. 81 ilde o markalı ürünlerin toplatılması sağlanacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in gıda güvenliği konusuna özel önem verdiğini aktaran yetkililer vatandaştan da kendilerine yardımcı olmalarını talep etti.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes