Son Haberler |

12 Haziran 2012 Salı

SİLİVRİ’DE ÇİFTE STANDART! Başbuğ: Kapatın bu devleti gitsin

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, “Devleti Cumhurbaşkanı ve Başbakanla birlikte yönettik. Gündüz Genelkurmay Başkanı gece yasadışı terör örgütünün kurucu üyeliğini mi yaptım. Devlet farkına varmamış, bu vicdansızlıktır, garabettir” dedi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevi Alt Komisyonu, dün Ergenekon ve Balyoz tutuklularının da kaldığı Silivri Cezaevi’nde incelemelerde bulunurken, tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Engin Alan ile, eski GenelkurmayBaşkanı İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve gazeteci Müyesser Yıldız’la bir dizi görüşme yaptı.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir’in verdiği bilgiye göre, görüşmede Başbuğ, yargılama süreci ve Özel Yetkili Mahkemelere isyan etti. 2002’de orgeneralliğe terfi ettiğini ve 7 yıl boyunca da çeşitli kademelerde görev yaptığını dile getiren Başbuğ, “En son Genelkurmay Başkanlığı yaptım. Haftada bir Başbakan’la, ayda bir cumhurbaşkanıyla olağan görüşmeler yapıyorduk. Devleti beraber yönettik. Nasıl oluyor da devleti yönetirken yasadışı örgüt kurmuşum, bundan devletin haberi olmamış. ‘Gündüz silahlı gece külahlı tabiri’ var. Gündüz Genelkurmay Başkanı gece yasadışı terör örgütünün kurucu üyeliğini mi yaptım? Bu vicdansızlıktır, garabettir. Eğer devlet bu duruma düşmüşse kapatın gitsin” dedi. Cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmak ile kara propagandayla suçlandığını anımsatan Başbuğ, Özel Yetkili Mahkemelerden şikayetçi olarak şunları kaydetti:

“Bunların hepsi planlama kurgu. Özel Yetkili Mahkemelerin adaletsizliği sözkonusu. Dinlemeden, belgelendirmeden, düzmece delillerle işlem yapıyorlar. Genelkurmay Başkanı terörle niye başarılı olamadı. Dağa gidişleri devletin durdurması lazım. Dağdan inecekler için kolaylaştırıcı uygulamalar yapmak gerekiyor. Ama bunların hiçbiri özel yetkili mahkeme mantığıyla olmaz. Bu özel yetkili mahkeme mantığıyla terörle mücadelenin mümkünü yok.”

Tolon: Beni kahrediyor

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise Zirve yayınevi katliamı nedeniyle kendisine yöneltilen suçlamalara büyük tepki göstererek, “Üç şeref madalyam vardı, şerefle taşıdım. Şimdi terör örgütü üyesi olmak gibi şerefsiz bir iddiayla karşı karşıyayım. Bu beni kahrediyor. Dağda mücadele ettiğimiz terör örgütüyle aynı davada yargılanmam benim için onur kırıcı ve şerefsizliktir. Biri PKK’lı, biri İBDA-C’li biri de DHKP-C’li üç sanıkla birlikte yargılanıyorum. Ahlaka, akla ve mantığa uygun değil. İddialar kabul edilemez. Bu muameleye onursuzluğa tahammül etmem mümkün değil. Buna dayanmam mümkün değil. Bu sadece bizimle ilgili değil, ailemiz çocuklarımız, kamuoyu var. 70 milyonun karşısında onur ve şerefimizle oynanıyoruz. Bu hakarete dayanamıyorum” dedi.

Alan: Kalkmamazlık etmedim

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan da, CHP’li Özdemir’in “Senin diğerlerinden farklı cezan var. Başbakana saygısızlık ettin” sözleri üzerine, “Orada yanlış anlama var. Kesinlikle ayağa kalkmamazlık yapmadım. Basında öyle algılanıyor. Başbakanla münakaşa etmedim. Tutuklanmamla ilgisi yoktur” karşılığını verdi.

CHP’li üye Özdemir Savcıyla tartıştı

Ziyaret sırasında yemek yerken CHP’li Malik Ecder Özdemir ile Silivri Başsavcısı arasında sert tartışma yaşandı. Özdemir, “Mafya üyesi Sedat Peker’in kaldığı koğuş ile milletvekili seçilen Mustafa Balbay’ın koğuşları birbirine yakın. Aynı statüde olmaları lazım ama gidin bakın. Balbay’ın koğuşu dökülüyor. Kötü koşullarda tuvaletten bozma mutfak. Haberal’ın koğuşunda banyo tuvalet fayansları kırık dökük. Peker’in odasında ise farklı tablo var. Bunun düzeltilmesi lazım” dedi. Silivri Başsavcısı, “Şikayet etsinler, şikayetlerini değerlendiririz ya kabul eder ya reddederiz” karşılığını verince ortam gerildi. Özdemir, “Ya senin mantığın kafan buysa, milletvekillerine karşı böyle davranıyorsan, hükümlü ve tutukların hakkını savunmanı senden beklemem mümkün değil. Noksanları biz söylüyoruz. Senin görevin düzeltilmesini sağlamak. Gidip Peker’le Balbay’ın koğuşlarını görelim. Böyle çifte standart, kepazelik olmaz” diye bağırdı. Gerginliği devreye giren diğer milletvekilleri önledi.

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes