Son Haberler |

16 Ağustos 2012 Perşembe

Zübeyda Hanım heykeline çirkin saldırı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Edirne’de Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım heykeli kimliği belirsiz kişiler tarafından siyaha boyandı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Zübeyde Hanım heykelinin bilinmeyen kişilerce dün siyaha boyanmış olduğunu gördüklerini, yaptıkları çalışmayla orijinal rengine dönüştürüp eski haline getirdiklerini söyledi. Sedefçi, "Atatürk'ün annesinden ne istiyorlar? Atatürk'ün kendisi ile uğraştılar, babası ile uğraştılar.
Zübeyde Hanım'ı bazı eller siyaha boyamışlar, araştırdık kimin yaptığını bulamadık. Bazı duyumlarımız var, ama sahiplenmiyorlar. Bu yapanların yüzleri kara, yürekleri kara, bu kadar zavallı mısınız, ne istiyorsunuz heykelden? Edirne demokrat bir kent, bunu yapanlar insan olamaz. İsteyen camisine gider, isteyen gitmez. Kimse kimseye zarar vermez'' dedi.

Daha önce de Edirne'de Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 80. yıldönümü anısına yaptırılan 400 kilogram ağırlığındaki bronz `Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli' saldırıya uğramıştı. 2006 yılında kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce halatla bağlanıp çekilerek kaidesinden kopartılan heykel, 2010 yılında ise sprey boya ile boyanmıştı.

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes