Son Haberler |

29 Ekim 2013 Salı

Hayaldi, gerçek sayıldı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Alman Futbol Fedarasyonu Spor Mahkemesi, Leverkusenli Kiessling'in Hoffenheim'a attığı 'hayalet gol'de hakemin gol kararını geçerli saydı ve tekrar başvurusunu reddetti.

Hayaldi, gerçek sayıldı



Bayer Leverkusen ile Hoffenheim takımları arasındaki Alman Birinci Futbol Ligi Bundesliga karşılaşmasında Leverkusen forveti Stefan Kiessling’in yan ağlardan kaleye giren golü nizami sayıldı. Alman Futbol Federasyonu Spor Mahkemesi, Hoffenheim kulübünün maçın tekrarlanması için yaptığı başvuruyu reddetti.

Karar gerekçesinde, orta hakem Felix Brych’in kural ihlali yapmadığına yer verildi. Federasyon kuralları doğrultusunda Hoffenheim’in ligin sekizinci haftasında 2-1 kaybettiği karşılaşmanın tekrar edilmeyeceği hükmüne varıldı. Hoffenheim’in karara Alman Futbol Federasyonu Federal Mahkemesi’nde itiraz etme hakkı bulunuyor.

'Top içerdeydi'

Hakem Felix Brych
Federasyon merkezindeki bir buçuk saatlik mahkeme heyeti toplantısında orta hakemin pozisyonu tam takip edememekle birlikte sonucuna göre golü verdiği kanaati oluştu. Tanık olarak dinlenen maçın hakemi Felix Brych “topun kaleyi ıskalayacağını tahmin etmiştim ancak görüş açım kapandığı için topu takip edemedim, son olarak topu
 kalenin içinde gördüm” dedi.

Kiessling’in kafa vuruşu yan ağlardaki yırtıktan kaleye girmişti. 'Hayalet gol'ün sahibi maçtan sonra, topun rakip takım kalecisinin eline çarparak kaleye girdiğini sandığını söylemişti. Kiessling, “Topun yan filelere doğru gittiğini fark ettim, sonra önüm kapandı, filelere çarpışını değil de kalenin içinde olduğunu gördüm” dedi. Leverkusen kulübünün sportif direktörü Rudi Völler ise Hoffenheim karşılaşmasının 'hayalet gol'den sonraki 22 dakikasının yeniden oynanmasını önermişti.

© Deutsche Welle Türkçe

DW/dpa, AG/EC

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes