Son Haberler |

12 Kasım 2013 Salı

Rusya 'Greenpeace eylemcilerini kaydırdı'

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Çevre örgütü Greenpeace'in kuzey kutbunda düzenlediği bir protestonun ardından Rusya tarafından gözaltına alınan eylemciler başka bir şehre kaydırıldı.

Aralarında bir Türk vatandaşının da bulunduğu 28 eylemci ve iki gazeteci ülkenin petrol arama çalışmalarına karşı yaptıkları eylemden dolayı kamu düzenini bozmakla suçlanıyor.

Eylemciler, şimdiye kadar tutuldukları Murmansk'taki hapishaneden St. Petersburg'a gönderildi.

Avukatları, müvekkillerinin yerlerinin değiştirileceğini ve kendilerini ziyaret edeceklerini söyledi.

Daha önce kendilerine yöneltilen korsanlık suçlaması düşen eylemciler ve gazeteciler, daha hafif bir ceza taşıyan kamu düzenini bozmakla suçlanıyor.

Soruşturmacılar, zanlıların çıkarılacakları mahkemeye daha yakın olabilmeleri için yerlerinin değiştirilmesine karar verildiğini söyledi.

Ailelerin ve diplomatların da St. Petersburg'da eylemcileri ve gazetecileri daha rahat ziyaret edebileceğine inanılıyor.

Buna rağmen tutukluların gönderileceği hapishanede aşırı kalabalıktan dolayı koşulların daha kötü olmasından korkuluyor.

Suçlamaları reddeden Greenpeace, aralarında Gizem Akhan adlı bir Türk vatandaşının da bulunduğu tutukluların ve gemileri Arctic Sunrise'ın serbest bırakılmasını istiyor.(Bbc Türkçe)

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes