Son Haberler |

22 Ağustos 2011 Pazartesi

PKK’YA VAR BALYOZ’A YOK

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
16 Ağustos gecesi Hakkari-Çukurca’daki mayınlı pusuda şehit olan biri korucu 12 asker ile birlikte son bir ayda verilen şehit sayısı 43 oldu…
Sadece Ramazan ayı içinde ise biri Binbaşı, biri yüzbaşı olmak üzere toplam 17 asker, 3 polis, 1 korucu şehit edildi ve 18 asker de yaralandı. Ayrıca Urfa- Suruç’ta PKK’ya haraç vermeyen 2 kardeş öldürüldü…

Ramazan ayı içerisindeki şehit ve yaralılardan ayrıca söz etmemizin nedeni hükümet yetkililerinin açıklamalarıdır. Bu ay içerisinde gerçekleşen her saldırıdan sonra Ramazan ayı içinde olduğumuza vurgu yapıp sabrettiklerini, sabırlarının taşmak üzere olduğunu söylediler.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek 16 Ağustos 2011’de gazetecilere yaptığı açıklamada “Ramazan ayının sevgi, dayanışma ve insani duyguların öne çıktığı bir ay olduğunu” vurgulayarak terörü lanetledi. Son olarak da Başbakan “Ramazanla ilgili sabrımız bitmiştir” diyerek çok sert bir karşılık verileceğini söyledi…
Buraya kadar olan gelişmeler karşısında 3 önemli soru çıkıyor ortaya:

1- Ramazan ayının sevgi ve saygı ayı olması nedeniyle PKK’dan da sevgi ve insanlık mı bekliyorlardı ki, bu şaşkınlığı gösterdiler?

2- Diğer aylarda şehit olanlar daha mı az önemliydi?

3- Bu saldırılara gösterilmesi gereken tepki sırf Ramazan olduğu için mi bekletildi? Çünkü Başbakan “Ramazan’la ilgili sabrımış birmiştir” dedikten hemen sonra uçaklar Kandil, Zap, Avaşin, Hakurk gibi PKK kamplarını vurmaya başladığı haberleri bültenlere düştü.
Bu soruların cevaplarını şüphesiz biz vermeyeceğiz, kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Çünkü PKK’nın göstermediği Ramazan merhametini kim, ne hakla gösterebilir, anlayamıyoruz!
Ancak bu “Ramazan merhameti” konusunda dikkatimizi çeken başka bir nokta var.

BALYOZ’A “RAMAZAN MERHAMETİ” YOK

Ramazan ayı girdiğinden bu yana içlerinde emekli org. Hasan Iğsız’ın da bulunduğu, birçoğu PKK ile mücadelede çok önemli görevlerde bulunan 2’si Orgeneral, 3’ü Korgeneral olmak üzere çeşitli rütbelerden 27 kişi tutuklandı, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi veya haklarında yakalama kararı verildi. Bu tutuklamalar “İnternet Andıcı” ve “Balyoz” davaları kapsamındaydı.

Tutuklananların çok büyük bir çoğunluğu muvazzaftı ve halen görevlerinin başındaydı. Yani hiçbir yere kaçma olasılıkları yoktu. Zaten böyle bir niyetleri de yoktu, çünkü yurtdışında görevde olanlar bile gelip cezaevine girdi.

Merak ediyoruz, Ramazan ayının sevgi, dayanışma ve insani duyguları öne çıkaran bir ay olduğunu, bu tutuklamaların en azından Ramazan ayından sonra yapılmasının daha insani olacağını düşünen oldu mu?

Mâlum ya hiçbiri kaya kovuğunda yaşamıyor, bir aileleri var, çocukları var… Bu Ramazan merhameti veya hoşgörüsü veya sabrı bu komutanlara neden gösterilmedi?

PKK Ramazanda evlatlarımızı şehit ediyor, hükümetin en yetkili ağızları “Ramazan Sabrı” gösterdiklerini söylüyor ama PKK ile savaşanlar aynı ayda birer birer tutuklanıyor.

İşte ileri demokrasiyle ülkemizin geldiği son nokta. Kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Mehmet Yiğittürk

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes