Son Haberler |

18 Şubat 2012 Cumartesi

ABD'nin İHA'ları Suriye semalarında

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
NBC televizyon kanalı, Suriye'deki muhalefet ve sivillere karşı askeri operasyonları izlemek için bu ülkenin hava sahası üzerinde çok sayıda Amerikan İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) görev yaptığını bildirdi.

NBC, isminin açıklanmasını istemeyen Amerikan savunma yetkililerine dayanarak verdiği haberinde, insansız hava araçlarının bu uçuşlarının bir ABD askeri müdahalesine hazırlık anlamı taşımadığını belirtti.

Amerikan hükümetinin, insansız uçaklarla hava denetimi sağlayarak ve Suriye hükümeti ile askerlerinin haberleşmesini izleyerek, bu ülkeye karşı bir uluslararası yanıtın verilmesi için elindeki kanıtları güçlendirmeye çalıştığını belirten NBC, Suriye'ye insani yardım sağlanması olasılığını değerlendirmek üzere Beyaz Saray, Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları düzeyinde görüşmeler yapıldığını duyurdu.

Amerikan televizyon kanalı, ancak Amerikalı yetkililerin, bu insani yardım operasyonlarının katılımcıları için tehlikeli olabileceği ve ABD'nin Suriye'de bir askeri rol oynamasına yol açabileceğinden endişe ettiklerini bildirdi.


Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes