Son Haberler |

16 Şubat 2012 Perşembe

Aziz Yıldırım'dan şok iddialar

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş

Aziz Yıldırım'dan şok iddialar"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan ve Silivri'de görülen dava üçüncü gününde devam ediyor.


Şike davasında 3. güne girildi.Mahkemenin ilk iki gününde 401 sayfalık iddianameden toplam 232 sayfa okundu...
İddianame bu hafta sonuna kadar okunmaya devam edecek. Dava, 20 Şubat Pazartesi gününden itibaren Çağlayan Adliyesi'nde görülecek. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cuma günü Çağlayan'da duruşma olacak" dedi. Başkan Ekinci, avukatların savunmalarını CD ve DVD ortamında vermeleri halinde duruşmaların hızlanacağınıda sözlerine ekledi.

AZİZ YILDIRIM'DAN GALATASARAY, BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR BOMBASI

Şike davasının 3. duruşmasında verilen öğle arasında basın mensuplarının yanına gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Çağlayan'da salı günü Allah'ın izniyle savunmama başlayacağım. Orada konuşacağım orada dinlersiniz. Öyle bir savunma yapacağım ki hepiniz şaşıracaksınız"dedi. Savunmasıyla ilgili sorular soran gazetecilere Yıldırım, "Sayfa sayısı ile ilgili basın uyduruyor. Savunmam başladığı zaman göreceksiniz" diye konuştu. "Uyanın artık" diyen Aziz Yıldırım, "Galatasaray- Trabzonspor, Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında 30 bin kişi Fenerbahçe yenilsin mesajlar atmadı mı?" ifadesini kullandı.
"Sadece şike olsaydı diğer takımlar da olurdu. Bu işin arkasında başka hadiseler var" şeklinde konuşan Yıldırım'a basın mensupları, "Siyasi birşey mi var?" diye sordu. Yıldırım ise, "Araştırın, çalışın biraz. Tapeleri dinliyorsunuz. Bunlarda ne var niye yazmıyorsunuz?" yanıtını verdi. Yıldırım, "6222 sayılı kanunun içinde neler var. Arkasında yazanlara bakın sadece şike ve teşvik yok. Bizi haksız kazanç sağlamak ve dolandırıcılıktan tutukladılar. Bırakın bu şike işini. Bu hadise sadece şike hadisesi değil" şeklinde konuştu.
"Burası bugün sakin biraz" diyen Yıldırım'a gazeteciler, "Siz söylediniz diye kimse gelmedi" karşılığını verdi. Yıldırım bunun üzerine, "Buraya gelmesinler tabi. Burada birşey yok. Soğuk zaten. Haftaya gelsinler" dedi.
Yıldırım, "Takımı nasıl buldunuz" sorusuna ise "Takım çok iyi gidiyor" cevabını verdi. Fenerbahçe - Sivasspor maçının kadın ve çocuklar yönelik biletlerinin tükendiğinin hatırlatılmasını üzerine Yıldırım, "Sivaslı ve Fenerbahçeli bayanlar beraber otursunlar, beraber bayrak sallasınlar" diye konuştu.
Aziz Yıldırım, Braga galibiyeti nedeniyle tutuksuz sanıklardan Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş'i tebrik ederek "hayırlı olsun" dedi. Yıldırım, duruşmayı izlemeye gelen Cansu Yıldırım'ı da el sallayarak selamladı.

MAHKEMEDEN AYRINTILAR

- Duruşmaya saat 13.30'a kadar ara verildi...
- Aziz Yıldırım: Bırakın bu şike işlerini bizi dolandırıcılık suçundan tutukladılar. Bu hadise olayı şike olayı değildir, öyle bir savunma yapacağım ki şaşıracaksınız.. Geçen sene oynanan Galatasaray - Trabzonspor ve Trabzonspor - Beşiktaş maçlarına bakın. Bu olay şike olsaydı diğer kulüpler de dinlenirdi. Bu olay şike değil. Takım çok iyi gidiyor. Ali Koç ve Nihat Özdemir gayet güzel götürüyor."
- Fenerbahçe yöneticisi Murat Özaydınlı da mahkemeyi takip etmek üzere Silivri'ye geldi.
- Tutuksuz yargılanan Göksel Gümüşdağ ve Serdal Adalı'nın avukatları mahkeme salonunda duruşmayı takip ediyor.
- Mehmet Ekinci, duruşma öncesi Braga galibiyeti nedeniyle Tayfur Havutçu'ya "Tayfur Bey Beşiktaş'ı tebrik ediyoruz" dedi.
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşma salonunda arka sıralarda oturan tutuklu sanıklara esprili şekilde "Öne gelin de yüzünüzü görelim" dedi.
- Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş mahkeme salonunda tutuklu sanıkların büyük bölümüyle tek tek tokalaştı ve görüştü.
- Duruşma saat 09:40'da başladı..

OTYAKMAZ'DAN TEPKİ

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz basın mensuplarının olduğu bölüme gelerek 4-3 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan Sivasspor maçı sırasında şeref tribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını dile getirerek konuya ilişkin yazılanlara tepki gösterdi. Otyakmaz, “Emniyette o hareketi bana sordular, her neyse polis sorar ama Savcı sormaz dedim. Savcılıkta da aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. Her neyse hakim sormaz dedim ama hakim de aynı soruyu sordu, o yetmiyormuş gibi bir de cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorusu da 'abi o işaret ne anlama geliyor' oldu" dedi. Eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Otyakmaz, "Biz şike yapmak için maçtan önce konuşup anlaşmadık ama şeref tribününde 2 dakikada anlaştık da ve ben 4 işareti yaptım öyle mi? Biz maç satacak kadar o.... çocuğu muyuz" tepkisini dile getirdi.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes