Son Haberler |

23 Şubat 2012 Perşembe

Sizlerden bir tek isteğim var...

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 7. duruşması görülüyor. Sivasspor maçının ardından İbrahim Akın olayına cevap veren Aziz Yıldırım, "Tek istediğim Fenerbahçe'nin temize çıkması. Fenerbahçe Türkiye'dir" diyerek savunmasını tamamladı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen, hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı.

- Aziz Yıldırım'ın avukatları Yasemin Merçil ve Faik Işık, öğleden sonra söz alacak. Avukatların ardından Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, savunmasına başlayacak.
- Mahkemeye öğlen arası verildi.

"TAPELER CIMBIZLA ÇEKİLMİŞ"

- Fenerbahçe avukatı Şeref Dede ise "Varsayıma dayalı bu iddialar sizin huzurunuza getiriliyor ve biz de burada yargılanıyoruz. Tüm uluslararası hukuk ihlal edildi. Maçlar oynanmadan dinleme var. Nerede teşvik, nerede şike? Daha maçlar yok ortada. İslenmemiş suçun hükmünden hareketle dinlemeler yapıldı. Tapeler iddianameye cımbızla çekilmiş. Tamamını okuyun, ortaya bambaşka birşey çıkıyor. İlhan Ekşioğlu'nun üzerinde 'nakit var' deniyor. Posttan çekilen kombine parası, nakit gibi iddianameye konuyor. Billionere'de yapılacak şampiyonluk gecesi bilyoner.com adlı bahis sitesinin kapatıldığı gibi gösteriliyor, bu yeter. Elimizde maçların görüntüleri var. O görüntülerde şikeyi görebiliyor musunuz? Hakem raporu var, temsilci raporu var, gözlemci raporu var. Ben Trabzonluyum ve Trabzonsporluyum. Bu yaşananlar zulümdur" dedi.

- Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, "Yıldırım, anjiyo olmasına rağmen yerin iki kat altına tutulmuştur. Emniyet'te bu nedenle ifade vermemiştir. Müvekkilim sadece anjiyo olmadı. Beyin ve böbrek tomografisi çekildi. İkisinde de kitle tespit edildi. Mükevvkilim bu halde 8 aydır tutuklu ve tek başına revirde kalıyor. Şive-teşvik gibi şeyler ancak sahada hesaplanacak hususlar. Ama tüm sanıklar tapelerle burada. 135'inci madde çerçevesinde telefon dinlemeleri hukuka aykırıdır. Telefon kayıtları mutlak delil değildir. Teknoloji ile benim sesimi kullanıp başka şeyler söyletebilirsiniz. Dosyada korkutma, sindirme, şiddet yok, peki neden Özel Yetkili Mahkeme önündeyiz? Olagan mahkemelerde yargılanmamız gerekıyor" diye konuştu.


"TEK İSTEDİĞİM FENERBAHÇE'NİN TEMİZE ÇIKMASI"

- Aziz Yıldırım'ın Gebze Asliye Ceza Mahkemesi'nde ertelenmiş bir sabıka kaydı olduğu açıklandı. Fenerbahçe Başkanı, "Kooperatif işi olabilir, ama hatırlamıyorum" dedi.
- Aziz Yıldırım: "Ben 10 sene de yatarım, suç atmak kolay. Bizi atsınlar, ama Fenerbahçe aklanacak. 105 yıllık kulübe dokunmasınlar, Fenerbahçe Türkiye'dir. Beraat falan istemiyorum. Bizi zaten tarih yargılayacak. Sonunda 'birşey yok' diyecek herkes, ama leke kalacak. Bu lekeyi temizlemenizi istiyorum. Tek istediğim Fenerbahçe'nin temize çıkması" sözleriyle savunmasını tamamladı.
- Aziz Yıldırım: "Fahri Tatan, Tahir Kıran'ın adamıdır. Tahir Kıran, Trabzonsporlular'a mesaj çekiyor. Tahir Kıran, buraya gelsin anlatsın."
- Aziz Yıldırım: "İbrahim Akın kendi hatalarını örtmek için bizi kullanmıştır."
- Aziz Yıldırım: "İbrahim Akın'a 100 bin euro verdiysem kendimi Boğaz Köprüsü'nden atacağım. Vermemişsem Emniyet Müdürü dahil kim bu iddiayı ortaya attıysa istifa etmeli."
- Aziz Yıldırım, İbrahim Akın olayına cevap veriyor.

"9 MİLYON EUROYA TRANSFER ŞİKESİ OLMAZ"

- Mahkemeye ara verildi.
- Mahkeme Başkanı Ekinci'nin "Çabuk toparlayın Diğer sanıklar sizi bekliyor" sözleri üzerine Aziz Yıldırım birşey demedi.
- Aziz Yıldırım: "Ahlaksızların karası ortaya çıkana kadar uğraşacağım."
- Aziz Yıldırım: "Doğru bildiğimi hep söyleyeceğim. Bazı arkadaşlar kadar secdeye başım değmese de onlardan daha vicdanlıyım."
- Karabükspor-Fenerbahçe maçına geçen Aziz Yıldırım, Emenike transferiyle ilgili olarak "9 milyon euroya transfer şikesi yapılmaz" dedi.
- Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını anlatmaya başlayan Aziz Yıldırım, "Futbolcu yok, ama nasıl şike var" ifadelerini kullandı.

MINI COOPER OLAYI

- Mahkeme, Aziz Yıldırım'a 15 dakika daha süre verdi. Bunun üzerine Fenerbahçe Başkanı, "Madem savunma izni vermiyorsunuz, o zaman diğer maçlarda şike olmadığını kabul ediyorsunuz. Ben yargılansam tamam, ama burada 105 yıllık bir kulüp yargılanıyor" diye konuştu.
- Aziz Yıldırım: "İlhan Bey ile Abdullah Başak arasındaki konuşmalar totemden ibaret. Bizler sevdiğinmiz insanlara yardım ederiz. Mini Cooper olayı da budur."
- Yıldırım'ın "Abdullah Başak hoş sohbet adamıdır, başka özelliği yok" demesi üzerine tüm salon güldü.
- Aziz Yıldırım: ""6222 sayılı yasa çıkmasa, buraya dolandırıcılıktan gelecektik."
- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'a "Toparlayalım artık" dedi.

"İŞTE SATIN ALDIĞIMIZ KALECİ!"

- Aziz Yıldırım: "Korcan, genç ve geleceği parlak biri. İddialarla karalamaya çalışıyoarlar, iddiaların dayanağı yok."
- Volkan'ın yediği golü gösteren Aziz Yıldırım, "Galiba bu kaleci satılmış" ifadelerini kullandı.
- Kaleci Korcan'ın Stoch ve Niang'ın şutlarını kurtarması üzerine Aziz Yıldırım "İşte satın aldığımız kaleci sayın başkan" dedi.
- Aziz Yıldırım, İspanya-Fransa maçında Platini'nin attığı gol ile Korcan'ın Selçuk'tan yediği golü ekranda karşılaştırmalı gösteriyor.
- Fenerbahçe Başkanı, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye Sivasspor maçını izletiyor.
- Aziz Yıldırım: "Mecnun ile anlaşmışsak, bağladığımız Mehmet Yıldız neden 82. dakikada oyuna girdi, neden bir asist yaptı?"
- Aziz Yıldırım: "Trabzonspor, bizim oynadığımız her maçtan önce rakip oyuncuya transfer teklif ediyor. Sivasspor maçından önce de Mehmet Yıldız'a."
- Aziz Yıldırım: "Manisaspor maçından itibaren Trabzonspor'un şike ve teşvik çalışmlarını engellemeye çalıştım."
- Aziz Yıldırım: "Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, (Oyuncularım aslanlar gibi oynayacak. Besiktaşlı Rıza Çalımbay'a takımı emanet ettim) demiştir."
- Aziz Yıldırım: "Biraz ahlak varsa bizi getirdikleri noktadan dolayı özür dilemeliler. Bu kadar yalan olmaz. Emniyet'ten utanıyorum."

TEMSİLİ 2.5 MİLYON DOLAR

- Çanta ve paraları gören Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "O paralar gerçek mi, sahte mi?" diye sordu.
- Aziz Yıldırım, tutuklu bulunan Abdullah Başak ile uygulamalı anlatım yapıyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı, içinde 2.5 milyon doların çantaya (2.5 milyon doları temsil eden kağıt bulunan çantayı göstererek) sığmayacağını gösterdi.
- Aziz Yıldırım: "Bu iddianame öyle bir hale geldi ki başkan, yonetici hiç konuşmayacak ama herşeyin hesabı bize sorulacak."
- Aziz Yıldırım, 4-3 biten Sivasspor maçındaki şike iddialarına ilişkin savunmasını yapıyor.
- Fenerbahçeli yöneticiler de duruşmayı izlemek için salondaki yerlerini aldı.

FOTOĞRAF İÇİN SUÇ DUYURUSU

Aziz Yıldırım'ın salonun kamerasından fotoğraf çekilip bir gazetede yayımlandığını söylemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, “Basın için dışarıda ekran kuruldu. Ses almayınca vazgeçtik. Zannediyorum deneme sırasında çekilmiş. Gereğinin yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes