Son Haberler |

3 Mart 2012 Cumartesi

'Benimki seçildi Başbakan beğenmedi'

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
TL’nin yeni simgesinden daha çok beğenilen simgenin sahibi ilginç bir iddia ortaya attı: Benimki seçildi ama Başbakan beğenmedi...


Merkez Bankası’nın düzenlediği ‘TL Simge Yarışması’nın sonuçlarıyla ilgili tartışma sürerken, kamuoyunda ve sosyal medyada en çok beğenilen ancak birinci olamayan tasarımının sahibi Hüseyin Artuk’tan tartışma yaratacak bir iddia gündeme geldi.

TL’nin en açık ve kolay anlaşılır simgesi olarak vatandaştan onay alan tasarımın sahibi Hüseyin Artuk, Merkez Bankası’nın önceki hafta, yarışma sonucunu bir basın toplantısıyla açıklayacağını kamuoyuna duyurduğunu, ancak ertesi gün son dakika açıklaması yaparak bu toplantıyı teknik nedenlerle iptal ettiğini hatırlattı.

Vatan Gazetesi'ne konuşan Atuk bu iptalin gerçekte Merkez Bankası’nın kendi tasarımını birinci seçmesinden ancak Başbakan’ın tasarımları görmek istemesinden dolayı gerçekleştiğini öne sürdü. Artuk, Başbakan’ın bir başka tasarımı tercih etmesi nedeniyle kendisinin sadece teşvik ödülü aldığını öğrendiğini söyledi.

RUMUZU CNK88’Dİ

Merkez Bankası simge yarışmasına katılmak isteyenler şartname gereği başvurularına kendilerini belirtecek hiçbir bilgi yazamıyorlar. Her başvuran bir rumuz kullanmak zorunda. Birincilik ödülünü alan Tülay Lale’nin de başvurusunu “Şirin” rumuzuyla yaptığı biliniyor. Hüseyin Artuk ise kendisi rumuzunun “CNK88” olduğunu söyledi.

Atuk yarışma sonuçlarının açıklandığı toplantının ardından Merkez Bankası’ndan bir yetkilinin kendisini aradığını, “Toplantıda sizi misafir edemedik. Ancak Nisan ayında yapılacak Genel Kurulumuz’da sizi ağırlayacağız” dediğini ve tebrik ettiğini belirtti.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes