Son Haberler |

8 Mart 2012 Perşembe

Dink cinayeti zanlısı tecavüz iddiasıyla gözaltında

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada yargılanarak beraat eden 25 yaşındaki Zeynel Abidin Yavuz, Trabzon’da 14 yaşındaki E.U. adlı kıza tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Yaklaşık iki ay önce bir sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanışarak Pelitli beldesindeki bir eve götürdükleri ilköğretim okulu öğrencisi E.U.'ya, 3 arkadaşı ile bıçak tehdidiyle tecavüz ettiği iddiasıyla aranan Zeynel Abidin Yavuz, jandarmanın takibi sonucu Yomra ilçesinde yakalandı.

Yavuz, İl Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

E.U.'ya tecavüz edilmesi olayıyla ilgili olarak Trabzon’da daha önce gözaltına alınan F.T., M.K. ve S.A. çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Hrant Dink cinayeti davasında da yargılanan Zeynel Abidin Yavuz, beraat ederek serbest kalmıştı.

NASIL BERAAT ETMİŞTİ

Mahkeme heyeti, birleşen dosya sanığı Osman Hayal ve diğer sanıklar Zeynel Abidin Yavuz, Mustafa Öztürk ile Tuncay Uzundal'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "tasarlayarak adam öldürmek" suçlarının sabit olmadığını belirterek, Hayal, Yavuz, Öztürk ve Uzundal'ın bu suçlardan beraatine karar vermişti.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes