Son Haberler |

12 Mart 2012 Pazartesi

İsrail'den Gazze'ye yeni hava saldırısı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
İsrail Gazze'ye ölüm yağdırdıİsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Bu sabah düzenlenen saldırılarda biri çocuk, üç Filistinli yaşamını yitirdi. Gazze'den atılan roketler ise İsrail'in "demir kubbe sistemi" tarafından tespit edilip, düşürüldü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'ye bu sabah saatlerinde düzenlenen altı hava saldırısında, silah ürettiği düşünülen tesislerin ve füze rampalarının vurulduğu belirtildi.

Filistinli doktorlar ise Beyt Lahiya'ya düzenlenen saldırıda 15 yaşında bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, altı arkadaşının da yaralandığını açıkladı.

İslami Cihad Örgütü, Han Yunus'a düzenlenen saldırıda iki üyesinin öldüğünü duyurdu.

Böylelikle cuma gününden bu yana düzenlenen saldırılarda ölen Filistinli sayısı 21'e ulaştı.



İLK SALDIRI İSRAİL'DEN
Uzun süredir devam eden fiili ateşkes, İsrail'in, cuma günü Halk Direniş Komitesi'nin silahlı kanadının komutanı Züheyr El Kasi'yi hava saldırısıyla öldürmesiyle bozulmuştu.

Hamas lideri Halid Meşal ve İslami Cihad Genel Sekreteri Ramazan Salah ile telefonda görüşen Filistin lideri Mahmud Abbas, iki liderden de ateşkese bağlı kalma sözünü aldı ancak İsrail'den gün boyu sert mesajlar gelmeye devam etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Operasyon gerektiği sürece devam edecek" derken, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, saldırılardan Hamas'ı sorumlu tuttu.

İsrail polisi gece boyunca Gazze'den 11 roket atıldığını iddia ederken, İsrail ordusu aynı rakamın 20 olduğunu ileri sürdü.

İsrail bazı füzelerin "demir kubbe sistemi" tarafından tespit edilip, düşürüldüğünü açıkladı.

ULUSLARARASI CAMİADAN İSRAİL'E TEPKİ
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın cumartesi günü yaptığı "İsrail'in Gazze'deki sivillerin can kaybına ve yaralanmasına yol açan orantısız ve ayrım gözetmeyen misilleme saldırılarını, şiddetle kınıyoruz" açıklamasının ardından saldırıların üçüncü gününde bölge ülkelerinden sert tepkiler geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gazze'deki masum ve savunmasız Filistin halkına yönelik saldırılar" insanlık dışı ve savaş suçu olarak değerlendirildi. Ürdün hükümeti sözcüsü Rakan Majali, operasyonu "barbarca bir saldırganlık" olarak değerlendirdi ve İsrail'i kınadı. Majali "İsrail güvenlik korkularını Gazze'deki Filistinlileri öldürmek için bahane olarak kullanıyor. Bu artık kimseyi kandırmıyor"' şeklinde konuştu.

Çin yönetimi de İsrail'i Filistinli sivillere zarar veren saldırılara son vermeye çağırdı. Çin yönetimi, çatışmaların tırmanmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. AB ve ABD'dense taraflara "itidal" çağrısı yapıldı.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes