Son Haberler |

13 Mart 2012 Salı

Pansuman sırasında ölüme soruşturma

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında Adapazarı'nda bel fıtığı ameliyatından 4 gün sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeniden yatırılan hastanın pansuman yapılırken öldüğüne ilişkin haber üzerine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatlarıyla müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakanlık, inceleme soruşturmalar sonucunda ihmal ve kusuru tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, medyada “Pansuman yapılırken kusarak öldü” başlığıyla yer alan haberlerin yakından takip edildiği belirtildi.

Olayla ilgili, Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünün incelemesinin yanı sıra Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatlarıyla müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, “Başlatılan bu inceleme soruşturmalar sonucunda ihmal ve kusuru tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Ayrıca, söz konusu olayla ilgili iddialar savcılığa intikal ettirildiğinden adli soruşturma da devam etmektedir” bilgisine yer verildi.

Söz konusu haberlerde, Adapazarı'nda bel fıtığı ameliyatı olduktan 4 gün sonra ağrıları artınca taburcu edildiği Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeniden yatırılan 2 çocuk annesi, 42 yaşındaki Hatice Mercan'ın, ameliyat bölgesinde oluşan iltihaplanma nedeniyle pansuman yapılırken kustuktan hemen sonra öldüğü iddia edilmişti.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes