Son Haberler |

13 Mart 2012 Salı

Ödüller nakillere gitti

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Sağlık Bakanlığı’nın ’14 Mart Tıp Bayramı’ etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Yılın Doktorları Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.

Ödüller, 14 Mart 2012 Çarşamba günü ATO Congresium’da düzenlenecek toplantıyla sahiplerine verilecek.

Bu yıl ’Yılın Doktorları’ ödüllerinin yanı sıra Yılın Sağlık Çalışanları, Üstün Hizmet Ödülleri ve Altın Steteskop Medya Ödüllerini alanlar da belirlendi. 81 ilden seçilen doktorlar bu yıl da ’Yılın Doktoru’ ödülü alacak. Kendi illerinde sağlık çalışmalarına yaptıkları katkı, sağlık hizmetindeki fedakarlıkları ve duyarlılıkları ile öne çıkan doktorlar Sağlık Bakanlığı tarafından ’Yılın Doktoru’ olmaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığı’nın 14 Mart Tıp Bayramı 2012 Ödülleri ’Yılın Sağlık Çalışanları’ kategorisinde değerlendirildi. Bu dalda, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptıkları karaciğer nakillerindeki başarılarından dolayı Prof.Dr. Seza Yıldırım ve Organ Nakli Ekibine ödüle layık görüldü. Ödül alacak olan bir başka ekip ise yaptıkları kol, yüz, rahim, kalp ve diğer nakiller ile Türkiye’nin gündeminde olan Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ömer Özkan ve nakil ekibi oldu. Bu arada Uşak Devlet Hastanesi’nden iki doktor da, aileleri organ bağışına ikna ettikleri için ödüle layık görüldü. Van depremi sırasında yaptıkları çalışmalarla bütün Türkiye’nin takdirini kazanan sağlık çalışanları arasından seçilen 20 personele de ’Yılın Sağlık Çalışanı’ ödülü verilecek.

2012 ’Üstün Hizmet Ödülü’ dalında ise 3 bilim adamı öne çıktı. Tıp mesleğine uzun yıllardır hizmet eden Genel Cerrah Hüseyin Talha Demirağ, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hüsrev Hatemi Sağlık Bakanlığı 2012 14 Mart Tıp Bayramı ’Üstün Hizmet Ödülü’ almaya hak kazanan isimler oldu.


Sağlık Bakanlığı 2012 14 Mart Tıp Bayramı ’Altın Steteskop Medya Ödülleri’nin çeşitli kategorilerde sahipleri belli oldu. Bu alanda ödül alacak kurum ve isimler ise şöyle:

"Film Dalında: Ömer Faruk Sorak’ın Aşk Tesadüfleri Sever filmi. (Organ ve doku nakilleri ile ilgili doğru ve etkili mesajlarından dolayı)

Dizi Dalında: Akasya Durağı Dizisi (Dumansız Hava Sahası Projesine katkıları için)

Habercilik Dalında: Anadolu Ajansı (Sağlık haberlerine verdiği önem ve objektif haberciliğinden dolayı)

Sağlık Programı: Sağlıklı Yaşam Programı’nın yapımcı ve sunucusu Hande Aydemir (Sağlıkta Dönüşüm Programının uygulamalarının doğru tanıtımı ve Sağlıklı Yaşam Anadolu’da Programı ile sağlığın Anadolu’daki sesi olduğu için)

İnternet Sitesi: Pozitif Yaşam Derneği’nin internet sitesi www.pozitifyasam.org.tr

Radyo Programı: Mansur El Sabah, Alem FM

Dergi: Medimagazin.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes