Son Haberler |

3 Mart 2012 Cumartesi

TFF`den CHP milletvekiline cevap

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Türkiye Futbol Federasyonu`ndan (TFF), CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canailioğlu`na gönderilen bir yazıda...

Türkiye Futbol Federasyonu`ndan (TFF), CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canailioğlu`na gönderilen bir yazıda, şike soruşturması kapsamındaki disiplin soruşturması tamamlanmadan 2010-2011 sezonu Süper Lig Şampiyonluğu kupasının Trabzonspor`a verilmesi konusunda herhangi bir tasarrufta bulunulamayacağının ifade edildiği bildirildi.

Volkan Canalioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TFF`ye, 21 Aralık 2011 tarihinde yazdığı bir mektuba, söz konusu kurumun Genel Sekreterliğinden 9 Ocak 2012 tarihinde cevap yazıldığını belirtti. Canalioğlu, TFF`nin söz konusu cevabi yazısını basın kuruluşlarına gönderdi.

TFF Genel Sekreterliğinin Canalioğlu`na gönderdiği cevabi yazıda, Canalioğlu`nun mektubunda, ``UEFA`nın Trabzonspor`u Şampiyonlar Ligi`ne almasının Trabzonspor`un 2010-2011 sezonu Süper Lig Şampiyonu olması anlamına geldiğini, savcı iddianamesi ve Etik Kurulu raporlarında Trabzonspor`un yer almadığını belirterek, bu gelişmeler ışığında Trabzonspor`a şampiyonluk kupasının verilmesi gerektiğini ifade ettiği`` anlatıldı.

TFF`nin 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yaşanan olayları ve tüm süreci yakından takip ettiği belirtilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

``Kamuoyunda şike soruşturması olarak adlandırılan dosya kapsamında TFF`ye çok sayıda belge sunulmuştur. TFF`nin yetkili kurulları bu belgeler üzerindeki incelemelerini ve gerekli disiplin soruşturmasını devam ettirmektedir.

Hal böyleyken söz konusu disiplin soruşturması tamamlanıp TFF`nin yetkili organlarınca karar verilmeden bu hususta (Trabzonspor`a Süper Lig Şampiyonluk Kupası verilmesi) herhangi bir tasarrufta bulunulamaz.``

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes