Son Haberler |

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Akit protestosunda kalasla tehdit Etti

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Akit Gazetesi'nin Sivas katliamında hayatını kaybeden aydınlara dönük yaptığı haberler gazete önünde protesto edildi. CHP'lilerin oluşturduğu Duyarlı İnsan Platformu'nun protestosuna saldırı oldu. Kalaslarla grubu tehdit edenlerin yanı sıra Akit gazetesinin çalışanları bırakılmak istenen siyah çelengi dahi parçaladı.


Yeni Akit Gazetesi'nin Sivas Katliamı ile ilgili haberleri gazete önünde protesto edildi. "Sivas'ın ışığı sönmeyecek" yazılı pankartla gelen platform üyeleri, sloganlar attı. CHP eski İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın öncülüğünü yaptığı grupta CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, CHP eski Bağcılar İlçe Başkanı Zeki Çetin, Ataşehir eski İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, İstanbul eski İl Sekreteri Metin Kaya, Mehmet Uğur Afacan, Güngören eski İlçe Başkanı Selami Özdemir ve Sultangazi İlçe Başkanı Ali Boztaş da yer aldı. Duyarlı İnsan Platformu üyeleri "Sivas katilleri ve işbirlikçilerini kınıyoruz" yazılı siyah çelengi kapı önüne bırakarak protesto etmek istedi. Ancak yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını saygısızca yeniden yayınlamakta beis görmeyen gazetenin çalışanları çelengin bırakılmasına dahi izin vermedi.


Gerilim bununla da sınırlı kalmadı. Gazete binasının önünde toplanan ve Akit'i desteklediklerini söyleyen bir grup ellerindeki kalasları sallayarak açıklama yapan grubu tehdit etti. Kalasları açıklama yapan CHP'lilere sallayan grubun sözlü saldırıları üzerine gerginlik başladı. Bu sırada gazete önünde bulunan çevik kuvvet polisleri iki grubun arasına bariyer ördü, saldırıya izin vermedi.




IRKÇI GAZETEYİ PROTESTO EDİYORUZ

Gerilimin ardından açıklama yapan CHP eski Milletvekili Çetin Soysal, "Eldeki bütün veriler, bilgiler, adli tıp raporları, taraflı-tarafsız tanıklar, Madımak'ın yakılması esnasında çekilen fotoğraflar, kamera görüntüleri ortadayken, Madımak yangınını başlatan ve körükleyenler, 35 canın yanmasına neden olanların katliamını kanıtlayan bütün belgeler ortadayken, olayın mağdurlarının birbirlerini vurdu iddiasının ortaya atılması büyük bir aymazlıktır. Ve bizler 2 Temmuz 1993 Madımak'ı asla unutmayacağız. Bu katliamı aklamaya çalışanlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Madımak'ı yakan, yaktıran ve zaman aşımına uğratan, yakanları tahrik eden, ona destek veren, bu büyük hain saldırıyı masumlaştırmaya çalışan ırkçı gazeteyi protesto ediyoruz" diye konuştu.

"GAZETENİN ÇALIŞANI ÇELENGİ PARÇALADI"

Gazete önünde toplananlar, Soysal'ın açıklaması sırasında gruba doğru bağırmaya devam etti. CHP'lilerin açıklamanın ardından alkışlarla dağılması üzerine, arabanın yanına bırakılan siyah çelenk gazetenin bir çalışanı tarafından alınarak, parçalandı.



YALANA DEVAM ETTİLER

CHP'liler, ayrılınca bu defa da Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu bir açıklama yaptı. Karahasanoğlu , "Akit Gazetesi'nin yapmış olduğu haber, Sivas'ta 19 senedir, 37 can yandı diyorlar. Ben şerefimi ortaya koyarak diyorum ki, oradaki 37 kişi yanarak can vermedi. Bunlardan bir bölümü kurşunlanarak öldü. Dolayısıyla bizim yapmak istediğimiz hakikatin ortaya çıkmasıdır. Gerçekten orada insanlar yanmışsa, otopsi yapılsın diyoruz, bu gerçek ortaya çıksın. Ama yanmadı da kurşunla vurulduysa bunları kurşunla vuran kimdir, o ortaya çıksın diyoruz. Bundan niye gocunuyorlar? Çünkü biliyorlar ki, kendi ağababaları kurşunlayanlar arasında ortaya çıkacak" dedi.

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes