Son Haberler |

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Şehit Babası: O anın acısıyla söyledim

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde düşen helikopterde şehit olan Sakaryalı Uzman Çavuş Regaip Şahin’in cenaze töreninde tabutunun kola ve dondurma firması şemsiyelerinin altına alınmasına, "Hiçbir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz" diye tepki gösteren acılı baba Hayrettin Şahin, bir gün sonra sözlerini, “Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla söylenen bir laftı” diyerek değiştirdi.

SAKARYA- Acılı baba Hayrettin Şahin, dün oğlunun cenaze töreninde söylediği “Hiçbir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz" sözleri için bugün “O anda olmuş bir hata. Düzelttiler sonra. Herhangi bir şikayetimiz söz konusu değil. Yapılacak bir şey yok. Vatan sağ olsun. Herkes görevini yapmıştır. Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla söylenen bir laftı” dedi.

Serdivan İlçesi Hacı Bayram Cami’nde dün öğlen namazından sonra kılınan cenaze namazında Şehit Uzman Çavuş Regaip Şahin’in tabutu başına konulan kola ve dondurma firmalarına ait şemsiyeler tepkilere neden oldu. Şehit babası Hayrettin Şahin de tepkisini, "Hiç bir şehit ailesi bizim kadar sabırlı değil. Ama garibanız, fakiriz" demiş, taziye çadırı kurulmadığı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sitemde bulunmuştu.

Bu olay sonrasında şehit babası Hayrettin Şahin, yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Baba Şahin, “O anda olmuş bir hata. Düzelttiler sonra. Herhangi bir şikayetimiz söz konusu değil. Yapılacak bir şey yok. Vatan sağ olsun. Herkes görevini yapmıştır. Bakanın yanında söylediklerim o anki acıyla söylenen bir laftı” dedi. Şahin uyarılar üzerine şemsiyelerin daha sonra kaldırıldığını söyledi.

AMCA: BAKANIMIZIN DA VİCDANINDA BİR ŞEY VARSA AÇIKLAMAYI YAPSIN

Regaip Şahin’in amcası Hurşit Şahin ise “Askerin kesinlikle hiçbir hatası yoktur. Asker görevini yaptı" dedi. Olayın abartıldığını ileri süren Hurşit Şahin, "Sadece bazı ufak tefek sıkıntılar oldu. Onlar da aniden olan şeylerdi. Biz gereken şeyleri Bakanımıza söyledik. Eğer ki öğrenmek istiyorsanız Bakanımızın da vicdanında bir şey varsa Bakan açıklamayı yapsın" diye konuştu.

CENAZEYE KATILANLAR

Cenazeye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, AKP Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Belediye Başkanlarının yanısıra çok sayıda kişi katılmıştı.

Ulusal Gazete


Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes