Son Haberler |

8 Temmuz 2012 Pazar

Hüseyin Çelik’e fonetisyen tavsiyesi

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Prof. Dr. Celal Şengör, Cumhuriyet’in Bilim ve Teknoloji ekinde yazdığı makaleyle Hüseyin Çelik’e itiraz etti. Çelik’in, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün tutuklanmasının ardından söylediği “Kemal Gürüz’ün mahkeme önüne çıkarılması ve tutuklanması aslında hakkın yerini bulmasıdır” sözlerine karşı çıkan Şengör, hem katsayı kararının hem türban yasağının mevcut yasaların uygulanması olduğunu söyledi.

Şengör, Hüseyin Çelik’e bir de tavsiyede buldundu:

“Bu tür görüşlerini ve 29 Haziran’daki incilerini dile getirdiği Türkçesi dilin ses kurallarını o derece zedelemektedir ki her duyduğumda kulaklarım isyan etmektedir. İşe yarayacağından emin olsam kendisine bir fonetisyenin adresini vereceğim ve işe uzun ve kısa a ve e seslerinin talimleriyle başlamasını tavsiye edeceğim. ( Bu arada hatırlatayım: Beyefendi edebiyat fakültesi doçentidir. Orada kendisine biraz mantık ve bilimsel yöntem öğretilemez miydi acaba? Veya telaffuzunun bozuk olduğu doktora veya doçentlik imtihanında fark edilmemiş miydi?)

Öğrencilerimizi mağdur eden gerçek neden işte Hüseyin Çelik Bey gibi bilmediğinin farkında bile olmadan her şeyi “düzeltmek” iddiasında olanların mevcudiyetidir. Kemal Gürüz hakkında söyledikleri ise her uygar insanın midesini bulandıracak mahiyette sözler olmakla kalmaz, şikayetçi olduğu konuda kendisinin mesuliyetini göremeyecek kadar da bilgisiz ve ilgisiz olduğunu gösterir.

Bunlara mı kaldı bakanlıklarımız? Vah bize! İşte ülkesine ve milletine aşık, Atatürk’ün hemşehrisi kailiteli bilimci ve bilim yöneticisi Kemal Gürüz’ü hapishane hücresinde göz yaşlarına boğan, yemeden içmeden kesen bu acı gerçeklerdir.”

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes