Son Haberler |

18 Kasım 2012 Pazar

Kesintisiz Apo seferleri

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş

Öcalan'ın avukatları ve yakınlarının her türlü hava koşulunda ulaşımını sağlayacak yeni deniz aracının, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden tahsis edilen römorkör olduğu ileri sürüldü.

İmralı’da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla yakınlarının her türlü hava koşulunda ulaşımını sağlayacak yeni deniz aracının, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden tahsis edilen römorkör olduğu ileri sürüldü.

Gemlik ile İmralı arasında ulaşımı sağlayan ‘Tuzla’ kosterinin olumsuz hava koşullarında sefere çıkamaması ve sık sık arızalanması nedeniyle Abdullah Öcalan’ın avukatları ile yakınları, zaman zaman görüşmeye gidemiyordu. İmralı’ya ulaşımın her türlü hava koşulunda sağlanabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün, Adalet Bakanlığı’na tahsis ettiği belirtilen römorkör 31 Ekim günü İstanbul’dan Mudanya’ya getirildi. Daha önce İstanbul Boğazı’nda ve Marmara’da gemi kurtarmada kullanılan ve Haydarpaşa’da demirli olan römorkör her türlü hava koşulunda sefere çıkabiliyor.

KOSTERİNİN YANINA ÇEKİLDİ
Mudanya’daki Güzelyalı Limanı’na getirilen Kıyı Emniyeti’ne ait römorkör, arızalı olduğu için burada demirli olan ‘Tuzla’ kosterinin yanına çekildi.

İşlemlerin tamamlanması ardından İmralı ile ulaşımı sağlayacak ve Abdullah Öcalan’ın ziyaretçilerini taşıyacak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkör, saatte 30 mil hızla yapabiliyor.

Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes