Son Haberler |

18 Kasım 2012 Pazar

Yangına aldırmadan şans oyunu oynadılar

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş

Bursa’da bir mobilya mağazasının deposunda meydana gelen yangın korku dolu anlar yaşattı.

Yangın sebebiyle Ankara yolu duman altında kalırken, apartman sakinleri evlerinden tahliye edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışırken, binanın bitişiğindeki ganyan bayisindeki vatandaşların aldırış etmeden oyun oynaması dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırım’da Ankara Yolu üzerindeki bir mobilya mağazasının deposunda yangın çıktı.

Elektrik kontağından çıktığı iddia edilen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, bölge sakinleri de büyük panik yaşadı.

Mobilya malzemelerinin bir anda tutuştuğu yangının ardından bina çevresi dumanla çevrildi. Kısa sürede yayılan dumanlardan çevredeki vatandaşlar etkilenirken, apartmanda bulunanlar ise yangın büyümeden tahliye edildi. Yaklaşık 10 itfaiye aracının söndürme çalışmalarına destek verdiği yangında, mahalle sakinleri yangını merakla izledi.

Mobilya mağazasının bitişiğindeki kıraathane tamamen dumanlarla kaplandı. Kıraathanedeki vatandaşlar hemen kendilerini dışarı attı. İtfaiye ekipleri, söndürme çalışmaları esnasında dumandan etkilenirken, çevreden geçen vatandaşlar ise kendi yöntemleriyle dumandan kurtulmaya çalıştı. Yangın sırasında Ankara Yolu Bursa gidiş istikameti bir süre kapatıldı.

YANGINA ALDIRMADAN OYUN OYNAMAYA DEVAM ETTİLER

Öte yandan, yangın sırasında mobilya mağazasının yanındaki ganyan bayiindeki vatandaşların yoğun dumana ve çevredeki vatandaşların paniğine aldırış etmeden at yarışı oynamaya devam etmesi dikkat çekti.

Yangını fark etmeden at yarışlarını izleyen vatandaşlar, dışarı çıktıktan sonra yangını fark etti. Mobilya firması sahibi ise itfaiye ekiplerinin geç gelmesine yakındı.

Yangına kendi çabalarıyla müdahale ettiğini ifade eden Yıldırım Baştürk isimli firma sahibi, “Yangının çıkmasıyla birlikte itfaiye ekiplerine haber verdik. Ancak yarım saat sonra geldiler. Kendi çabalarımla müdahale etmeye çalıştım” dedi.


Polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes