Son Haberler |

4 Ağustos 2013 Pazar

Taksim’de cumartesi klasiği

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Sosyal medyada birkaç gündür yapılan çağrıyla Taksim’de dün akşam toplanan gruba polis yine tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti Sosyal medyada birkaç gündür yapılan çağrıyla Taksim’de dün akşam toplanan gruba polis yine tazyikli su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. 

TOMA

Gezi Parkı protestolarının uzun süre cumartesi günleri yapılması ve polisin müdahalesi sonucu bölge esnafının zarar görmesi nedeniyle son dönemde protesto gösterileri Cumartesi günleri yapılmıyordu. Ancak birkaç gündür sosyal medyada dün akşam için ‘1 milyon kişi Taksim’e’ çağrısı yapılmaya başladı. Gezi protestoları çağrıcısı olan Taksim Dayanışması ise bu çağrının kendilerine ait olmadığını açıkladı.

Twitter hesabi üzerinden açıklama yapan Taksim Dayanışması, esnafın isteği üzerine hafta sonları eylem yapmama kararı aldıklarını belirtti. Taraftar grubu Çarşı da eyleme destek vermediklerini ve kimin tarafından düzenlendiğini bilmediklerini açıkladı.

‘Huzuru kaçırıyorsunuz’

Her ne kadar çağrının kim tarafından yapıldığı bilinmese de dün akşam saat 19.00’a doğru Taksim ve çevresinde gruplar toplanmaya başladı. Polis ekipleri de Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. İstiklal Caddesi’nde toplanan gruba dağılmaları yönünde çağrı yapan Çevik Kuvvet polisi, “Taksim’in huzurunu kaçırıyorsunuz. Esnaf ve halk durumdan şikayetçi. Dağılmazsanız müdahale etmek zorunda kalacağız” diyerek seslendi. Eylemcilerin dağılmaması üzerine polis TOMA ile müdahale etti. Gece geç saatlere kadar devam eden gösterilere polis de belli aralıklarla müdahale etti. 40’ın üzerinde kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığı iddia edildi.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes