Son Haberler |

15 Aralık 2013 Pazar

Hastane tuvaletinde öldü, cesedi 3 gün sonra bulundu

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Günlük yaklaşık 8 bin kişinin giriş yaptığı İzmir'deki bir hastanede akıl almaz bir ölüm olayı yaşandı. Kanser hastası girdiği tuvalette öldü. Olay tam 3 gün sonra ortaya çıktı.

Hastane tuvaletinde öldü, cesedi 3 gün sonra bulundu

Kasım Bostan isimli 59 yaşındaki bir emekli, kolon kanseri tedavisi için geçtiğimiz ay İzmir ’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı. Günde 7-8 bin kişinin girip çıktığı hastanenin Onkoloji Servisi’nde kemoterapi gören Bostan, geçtiğimiz hafta çarşamba akşamı, hasta ve yakınlarının kullandığı koridordaki tuvalete girdi.

Kapıyı içeriden kilitleyen Bostan içeride aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Temizlik elemanları, saat başı girdikleri tuvalette kapının kilitli olması nedeniyle içeride birisinin olduğunu düşünüp, o bölümü hiç temizlemedi. Talihsiz adamın cesedi, 3 gün sonra tuvaletten kötü koku gelince bulundu.

YOKLUĞUNU OĞLU FARK ETTİ
Per­şem­be gü­nü has­ta­ne­ye gi­den Ah­met Bos­tan, ba­ba­sı­nı oda­sın­da bu­la­ma­yın­ca has­ta­ne yet­ki­li­le­ri­ne du­ru­mu ilet­ti. Gü­ven­lik ka­me­ra ka­yıt­la­rı in­ce­len­di an­cak so­nuç çık­ma­dı. Bos­ta­n’­ın ce­se­di, cu­ma sa­ba­hı bir gü­ven­lik gö­rev­li­si­nin kö­tü ko­ku­yu his­set­me­siy­le bu­lun­du.

Tu­va­le­tin ki­lit­li ka­pı­sı­nı ara­la­yan gö­rev­li, ce­set ol­du­ğu­nu fark edip yet­ki­li­le­re bil­dir­di. Ön otop­si­de, has­ta­lı­ğı­na bağ­lı se­bep­ler­den öl­dü­ğü an­la­şı­lan Bos­ta­n’­ın ce­na­ze­si Sa­lih­li­’de top­ra­ğa ve­ril­di.

YÖNETİM ‘TESADÜF’ DEDİ
Te­pe­cik Eği­tim ve Araş­tır­ma Has­ta­ne­si yet­ki­li­le­ri, te­miz­lik­çi­le­rin, ka­pı ki­lit­li ol­du­ğun­dan içe­ri­de bi­ri ol­du­ğu­nu dü­şü­nüp o kıs­mı te­miz­le­me­di­ği­ni açık­la­dı. Te­miz­lik ele­man­la­rı­nın 4 sa­at­te bir de­ğiş­ti­ğin­den ye­ni gö­rev­li­nin de ay­nı şe­kil­de ha­re­ket et­ti­ği­ni söy­le­yen yet­ki­li­ler, “Do­ğal ola­rak o ka­pı hiç açıl­ma­mış. Gü­ven­lik ka­me­ra do­na­nı­mı­mız son tek­no­lo­ji, hiç­bir şe­yi at­la­mı­yo­ruz, ak­sak­lık­la­ra he­men mü­da­ha­le edi­yo­ruz. Bu üzü­cü ola­yın tek se­be­bi te­sa­düf­ler zin­ci­ri­nin üst üs­te gel­me­si. Olay­da kim­se­nin ih­ma­li yok. Kim­se­yi ce­za­lan­dır­ma­yı dü­şün­mü­yo­ru­z” di­ye ko­nuş­tu.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes