Son Haberler |

13 Temmuz 2014 Pazar

İstanbul Zeytinburnu'nda patlama

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Denizli'de önceki gün meydana gelen tüpgaz patlamasının ardından benzer bir felaket dün İstanbul Zeytinburnu’nda yaşandı. Dört katlı binanın girişindeki işyerinde olan patlamada 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Çıkan yangın nedeniyle 8 aylık hamile bir kadın binadan atlayarak kurtuldu. Bebeğin sağlık durumu iyi..

İstanbul Zeytinburnu'nda patlama


İstanbul Zeytinburnu’nda Beştelsiz Mahallesi’nde tramvay durağına yakın dört katlı binanın giriş katındaki ambalaj ve plastik imalathanesinde dün meydana gelen patlamada, 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre tüp gaz ya da gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada, biri ağır 11 kişi yaralandı. Olay yerine hemen itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yaralılar yakındaki hastanelere kaldırılırken, olay yeri inceleme ekipleri ile bomba uzmanları da araştırma başlattı.

Yakınlarından haber alamayan vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Patlamanın ardından can kaybı yaşanmaması önce sevince yol açtı. Ancak akşam saatlerinde önce patlamanın olduğu işyerinde çalıştığı ve kayıp olduğu iddia edilen 23 yaşındaki Kader Kılıç’a ait olduğu sanılan bir ceset tanınmaz halde bulundu. Arama kurtarma ekipleri 15 dakika sonra bir başka cansız bedene ulaştı. İki ceset, kimlik tespitleri yapılmak üzere hastanelere götürüldü. Arama çalışmaları sırasında patlamadan yaklaşık 11 saat sonra, 23 yaşında ve adının Eda Can olduğu öğrenilen bir kadına ait 3. cesede ulaşıldı.

VALİ MUTLU: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Patlama sonrasında konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamanın terör saldırısı olmadığını açıkladı. Valiliğin açıklamasında, “İtfaiye ekiplerinin ilk değerlendirmelerine göre, olay gaz sıkışması ya da tüpgaz patlaması sonucu meydana gelmiş olup, terör saldırısı değildir’’ denildi.

İGDAŞ’ın yazılı açıklamasında ise “Patlamanın meydana geldiği ambalaj atölyesinde doğalgaz tesisatının bulunmadığı, dolayısıyla doğalgaz kullanılmadığı tespit edilmiştir” ifadesine yer verildi.

Hamile kadın balkondan atladı

Patlamanın olduğu işyerinin üst katında oturan 8 aylık hamile Ayşe Akıllı balkondan atladı. Ayşe Akıllı, patlamanın yaşandığı ambalaj atölyesinin üst katında oturuyordu. Korkuyla balkona çıktı. Tam kendini aşağıya atacakken vatandaşlar beklemesini ve çarşafın üzerine atlamasını istediler. Mahalleli karton ve battaniyeleri branda gibi kullanarak yangın yastığı oluşturdu. Dumanlar yüzünden zor anlar yaşayan ve nefes almakta güçlük çeken hamile kadın kartonların üzerine atladı. Hemen hastaneye götürülen genç kadının da bebeğinin de sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes