Son Haberler |

21 Aralık 2014 Pazar

IŞİD Kendi Askeri Olan 100 Kişiyi İnfaz Etti!

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
IŞİD terör örgütü, sadece düşmanlarına değil, kendi militanlarına da zulmetmeye başladığı iddia edildi. İddia sahibi İngiliz Financal Times gazetesi. Gazeteye göre IŞİD, savaşmaktan kaçan 100 askerini infaz etti. işte detaylar;

IŞİD Kendi Askeri Olan 100 Kişiyi İnfaz Etti!

Financial Times'e bilgi veren Irak Şam Örgütü IŞİD ve Esad güçlerine karşı olduğu belirtilen ismi açıklanmayan bir aktivistin aktardıklarına göre, Irak Şam Örgütü IŞİD Rakka'da yabancı militanları takip etmek amacıyla polis birliği oluşturdu.

Çok sayıda eve baskın yapan Irak Şam Örgütü IŞİD'e bağlı polis güçleri, yabancı ülkelerden gelen onlarca Irak Şam Örgütü IŞİD militanını tutukladı. İddiaya göre, savaşmaktan vazgeçen ve Rakka'dan ayrılmak isteyen 100'ü aşkın militanını öldürdü.

Aynı şekilde, Esad'a karşı savaşmak üzere Suriye'ye giden ancak daha çok başka gruplarla savaştıkları için geri dönmek isteyen 5 İngiliz, 3 Fransız ve 2 Belçikalı militan Irak Şam Örgütü IŞİD'in elinde tutuklu bulunuyor.

Londra merkezli Uluslararası Radikalleşme Araştırmaları Merkezi'ne göre, 50'ye yakın İngiliz vatandaşı Irak Şam Örgütü IŞİD militanı geri dönmek istiyor ancak, tutuklanma ve öldürülme endişesiyle gönülsüz de olsa Irak Şam Örgütü IŞİD saflarında kalmaya devam ediyor.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes