Son Haberler |

29 Şubat 2012 Çarşamba

FIFA da tamam derse süper lig 22 takım

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Bu sezon ilk kez uygulanacak olan Play-off kaldırılacak. Yeniden eski sisteme dönülecek. Ancak takım sayısı artacağı için lig gelecek sezon toplam 42 hafta oynanacak.

Bu sezon sonunda Süper Lig’den kesinlikle küme düşme olmayacak. Ankaraspor geri dönecek.

Trabzonspor’un, şampiyonluk kupası isteğine, “Mahkeme sonucunu bekleyin” cevabı verilecek.

Mahkeme kararına göre suçlu olanlar, FIFA talimatları doğrultusunda ağır şekilde cezalandırılacak.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı seçilen Yıldırım Demirören’in önümüzdeki sezon için Süper Lig statüsünde değişikliğe giderek, devrim niteliğinde kararlar alması kulüpleri memnun etti.

Dün HÜRRİYET’te manşet olan ve büyük yankı uyandıran Yıldırım Demirören’in 22 takımlı lig formülüne sıcak bakan kulüplerin yetkilileriyle yapılan birebir görüşmeler sonucunda ortaya bir çok öneri atıldı.

Demirören, FIFA’nın Türkiye’ye bakışı konusunda uzman spor hukukçuları ile birlikte titiz bir çalışma yaptıklarını vurguladı. Çiçeği burnunda Federasyon Başkanı, kulüp başkanları ve delegeleri ile pazartesi günkü kongre sonrası yaptığı toplantıda FIFA Disiplin Tüzüğü’nün 136. maddesi gereğince maç sonuçlarına yasa dışı yollardan tesir etmeyi içeren ihlalleri ve bunlarla ilgili aldıkları kararları FIFA’ya bildirmekle yükümlü olduklarını hatırlattı. FIFA Disiplin Komitesi Başkanı Marcel Mathier ile görüşmelerin devam ettiğini de vurguladı.

Kulüplerin önerileri dikkate alınıyor

YILDIRIM Demirören, kulüplerin önerileri ve uluslararası düzeyde yapılan görüşmelerin titizlikle sürdüğünü belirterek yeni sezonla ilgili henüz kafalarında kesin bir hüküm bulunmadığını da söyledi.

Başkan Demirören, kulüpler tarafından kendilerine önerilen bazı projelerin de FIFA tarafından kabul gördüğünü belirtti. UEFA’nın da şike davasıyla ilgili mahkeme ve tahkim kurulu raporu doğrultusunda Federasyon’a hassas davranacağı yönüne yeşil ışık yaktığı da öğrenildi.

FIFA’nın “Evet” demesi halinde Yıldırım Demirören ve yönetiminin yeni sezonda hayata geçirmeyi planladığı maddeler şöyle...

TFF’nin yeni sezonla ilgili planları

1-Bu sezon sonunda Süper Lig’den kesinlikle küme düşme olmayacak. Futbol Federasyonu’na açtığı davayı kazanan Ankaraspor, haklı görüldüğü için tekrar Süper Lig’e dönecek.
2-Tüm kulüp başkanları ve delegeler gelecek sezonun 22 takımla oynanması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu ile hem fikir olduklarına dair anlaşma yapacaklar.
3-Geçen sezon küme düşen Konyaspor, Bucaspor ve Kasımpaşa’nın mağdur edilmemesi için de çalışmalar yapılacak. Bu üç takımın mağduriyetini önleyecek bir proje üretilecek.
4-Yeni sezonda 22 takımla oynanacak Süper Lig’de bu sezon getirilen Play-off sistemi kaldırılacak. Eski sisteme geri dönüş yapılacak. Böylece, Süper Lig 42 hafta üzerinden oynanacak.
5-F.Bahçe’nin yerine bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor’un, şampiyonluk kupası isteğine, “Mahkeme sonucunu bekleyin” cevabı verilecek.
6-Şike davası sonunda mahkemenin kararına göre hareket edilecek. Çıkacak sonuca göre kulüplere ve yöneticilerine FIFA talimatları doğrultusunda en ağır cezalar verilecek.

Statü ne diyor?

YETKi TFF’DE

- Madde 35: Yönetim Kurulu Yetkileri
a) Futbol takımlarını kayıt ve tescil etmek, bunları liglere ve gruplara ayırmak, liglerin isimlerini belirlemek, ligleri düzenlemek, uygulanacak terfi ve tenzil statüsünü belirlemek.
Futbol Müsabaka Talimatı
- Madde 8 - Ligler ve Fikstürler
1-TFF, profesyonel ve amatör liglerin sayısını ve bu liglerin hangi takımlardan oluşacağını belirler.
2-TFF, liglerde, gruplarda ve kupalarda yer alacak kulüplerin sayılarını artırabilir veya azaltabilir.
3-TFF, gerek gördüğü hallerde, profesyonel ve amatör ligleri, kulüplerin güç dengelerini ve deplasman durumlarını göz önünde bulundurarak alt liglere ve gruplara ayırabilir.
4-TFF, ligler arasındaki yükselme ve düşme esaslarını belirler.

Devir teslim bugün yapılacak

TFF başkanlık devir teslim töreni bugün yapılacak.TFF’nin İstinye’deki ana binasında saat 11.00’de gerçekleştirilecek törene, başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören ile başkanlığı vekaleten yürüten Hüsnü Güreli katılacak.

BAŞKANLAR DESTEK VERDi

Futbol Federasyonu tarafından gelecek sezon 22 takımla oynanması planlanan Süper Lig için kulüp başkanları olumlu görüş bildirdi.

Sıcak bakıyoruz

Halil ÜNAL- Eskişehirspor

YILDIRIM Demirören’in uluslararası ilişkileri mükemmel. FIFA ve UEFA yetkilileri ile yapacağı görüşmelerde, Türk futbolunun kazançlı çıkması için mücadele edecek. 22 takıma sıcak bakıyoruz.

Adalet istiyoruz

Ahmet ŞAN Konyaspor

ŞİKE lekesinin yapıştığı sezonda düşen takımız. Bunun tek yolu iadeyi itibardır. Aydınlar döneminde ihbarname gönderdik. Adalet ve hukuk yerine gelecekse Kasımpaşa ile Süper Lig’e dönmemiz gerekir.

Gerekeni yapmalı

Hasan AKINCIOĞLU Antalyaspor

TEK amaç Türk futbolunun yara almaması. Bu konuda Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören üzerine düşeni yapacaktır. Yeni sezonun 22 takım ya da 17 takımla oynanması konusunda karar Federasyon’undur.

Umutla bekliyoruz

H.Hilmi ÖKSÜZ -Kasımpaşa

GEÇEN sezonun mağdur takımlarından biriyiz. Demirören’in söylemlerine ve alacağı kararlara inanıyoruz. Kasımpaşaspor’un önü açılmalı. Bizim mağduriyetimiz giderilmeli. Bu konuda umutla bekliyoruz.

Yazıklar olsun- Erman TOROĞLU

SAHNENİN önünde ve arkasında iki yüzlü oynayan yöneticiler sonunda Türk futbolunu başarıyla dibe vurdurdular. Şikeyle dibe vuran ligde hala daha ahlak yerine parayı önde tutuyorlar. Yazıklar olsun.

Amaç yanlış- Hakan ÜNSAL

Ligi kurtarmak adına yapılan play off’un başka bir versiyonu. Play off’un verdiği zarar ortadayken, ligin 22 takıma çıkarılması konusundaki amaç yanlış. Bu herkesin ağzına bir parmak bal çalmaktır.

Gerçekçi buluyorum-Altan TANRIKULU

Ligin 20 takıma çıkmasını zaten çok gerçekçi buluyordum. Bir ya da 2 yıl içinde takım sayısı 20’ye düşürülür ve İngiltere, İspanya ve İtalya ligleri gibi bir sistem uygulanacaktır. Umarım hayırlı olur.

Toprağa veriliş... - İlker YASİN

ÖLMÜŞ olan Türk futbolunun toprağa verilişi olur. UEFA, Şampiyonlar Ligi ve milli maçların trafiğinde 16 takıma indirilmesi gereken ligimizde, kurtarma ve temizleme operasyonudur, uygulama yanlış olur.

Zor görünüyor- Kanat ATKAYA

BU seneki maç yoğunluğundan şikayet eden takımlar gelecek sene eğer bu uygulama devreye girerse, kendilerini yüksek bir yerden atma hissine kapılacaktır.... Zor görünen bir uygulama...

Şaşkınlık içindeyim- Ercan SAATÇİ

ŞAŞKINLIK içindeyim... Umarım futbolumuzu içinde bulunduğu bu kötü günlerden çıkartacak “sihirli formül” bir tek bu değildir... Vatanımıza, milletimize ve Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun.

Türk işi- Bilgin GÖKBERK

Ya yanlış anladık ya da biri bizi işletti. Böyle bir kararın çıkacağına inanmıyorum. Bu kadarı olmaz. Yorumlamak bile istemiyorum. Eğer bir şey söylemem gerekiyorsa, iki kelime yeterli; ‘Türk işi’...

Memnun edemezsiniz- Bayram AYDIN

BU sezon ne yaparsanız yapın herkesi memnun edemezsiniz. Lig 22 takıma çıksın deniliyor. 18 takımlı ligi kazasız belasız bitirmek için büyük çaba gösteriliyor. Bakalım 22 takımlı ligi nasıl bitireceğiz?

Yıldırım Demirören tüm kurulları değiştirecek

Kurullar silbaştan

TFF Başkanı, geçmişteki gibi kulüplerin ve kişilerin isteğine göre atama yapılmayacağını söyledi.

GÖREVE gelirken kurulları değiştirmeyeceğini söyleyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bu kararından vazgeçti. Kendine bağlı tüm kurulları değiştirmek için kolları sıvayan Demirören, geçmişteki gibi kulüplerin ve kişilerin isteğine göre kurullar yapılmayacağını söyledi. Yeni dönemdeki toplantılara asil ve yedek tüm üyelerin katılmasını zorunlu hale getiren Demirören, herkesin fikir alışverişinde bulunması gerektiğini ifade etti.

TFF yönetim kurulunun yeni basın sözcülüğü görevini Mete Düren yapacak. Asbaşkan ise Servet Yardımcı ve Mehmet Baykan olacak. Dış İlişkiler Sorumluluğu’na ise Serhat Soysal getirilecek. Yeni dönemde Türkiye’deki tüm amatör kulüpler ve sporcular denetim altına alınacak. Amatör Kulüpler Federasyonu ile sürekli iletişim içinde olunacak.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes