Son Haberler |

26 Ağustos 2012 Pazar

Şemdinli’de kim kaç gram

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, “Hakkari elden gitti” dediği için Başbakan Erdoğan’ın ağır sözlerine hedef olmuştu. Başbakan Erdoğan, Pamukoğlu’na “gramın ne çapın ne” demişti...

Tarih: 17 Ağustos 2012-08-26

Yer: Şemdinli-Bağlar köyü yakınları. BDP milletvekillerinin içinde bulunduğu bir konvoy, gündüz gözüyle, 5 PKK’lı tarafından sözümona durduruldu.


Herkes sevinç içinde militanları dinledi. Sarıldılar, kucaklaştılar, kameralara poz verip şehirde buluşmak üzere sözleştiler. Sonra da ellerini kollarını sallayarak gittiler.

Basın oradaydı, milletvekilleri oradaydı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sorduğu gibi, ya devlet?

Devlet neredeydi?

Devlet o gün orada değildi ama ertesi gün Hakkari şehir merkezine gitti. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yanında yüzlerce silahlı muhafız ile şehirde dolaşmak istedi.

Taşlandı, yuhalandı, linç edilmeye çalışıldı, küfürler, sloganlar havada uçuştu, korumalar sağa sola ateş etmeye başladı.

Ve Bakan, bir dükkana sığınarak canını kurtardı. Diğer kepenkler kapatıldı. Korumalar adeta bir operasyonla çıkardılar bakanı oradan...

Manzara bu denli açıkken, esas aklını başına alması gerekn hükümet, Kürtür Bakanı Ertuğrul Günay şöyle dedi: “Herkes aklını başına devşirsin...”

PKK’nın ne yaptığı ve nasıl yaptığı bu kadar açıkken hükümet, Başbakan’ın danışmanı AKP milletvekili Ömer Çelik’in ağzından şöyle dedi: “PKK gizli bir mesaj veriyor...”

Şaka gibi... Kara bir şaka gibi!..

Daha beteri var: Spor Bakanı Suat Kılıç, “ne mutlu bize ki, huzur içinde bir bayram geçiriyoruz” dedi!..

Durumu böyle anlatıyorlardı.

Başbakan sözü gramdan, çaptan açmışken biz de ölçüden devam edelim.

Halep oradaysa arşın burada” diye bir deyim vardır.

Halep’i biliyorsunuz. Orada duruyor ve AKP Halep’te Suriye’nin bölünmesi için çatışan silahlı gruplara ABD’nin klavuzluğunda destek veriyor.

Arşın ise Şemdinli’de, Hakkari de...

Bakan, yani devlet, Hakkari sokaklarında üç adım yürüyemiyor. PKK gündüz gözüyle yollarda kontrol yapıyor. BDP’lilerle hasret gideren o PKK’lı militana dikkat ettiniz mi? Birkaç gün önce Habertürk muhabirini durdurup ona da çekim yaptıran kişiydi.

Aynı adam, aynı yerde, aynı eylemleri büyük bir rahatlıkla yapıyor. Orada bekliyor. Elbette Amerika’nın kılavuzluğunda...

Aynı zamanda Başbakan Erdoğan da, “Hakkari kaybedildi” diyene bağırıyor: “Gramın ne, çapın ne!

Sahiden de Hakkari’de kim kaç gram?

Ulusal Gazete

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes