Son Haberler |

10 Ocak 2013 Perşembe

Hakem Özgüç Türkalp'ten Anelka itirafı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Hakem Türkalp, 2006'da Fenerbahçeli Anelka'nın Konyaspor'a attığı golde eli görememesini böyle yorumladı.

Antalya'da dün başlayan Merkez Hakem Kurulu Üst Klasman Hakem Ara Semineri'nde yapılan açılışın ardından, hakem Özgüç Türkalp açıklamalarda bulundu.

"CÜNEYT ÇAKIR BİR KAPI AÇTI"
Türkalp, Cüneyt Çakır'ın açtığı kapıyı arkadan gelen diğer hakemlerin iyi kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Dünyanın her yerinde hakemlikle ilgili eleştiriler var. Son 4-5 yıldır UEFA Hakem Kurulu Üyesi Jaap Uilenberg'den neredeyse her ay bildiğimiz dersleri tekrar tekrar alıyoruz. Sonuç olarak futbolu güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz hakem camiası olarak bazı yanlışları kendi adımıza düzeltmeye çalışıyoruz. İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hakem camiası olarak Türkiye'de hak ettiğimiz saygıyı görüp görmediğimiz göreceli bir kavram. Zaman zaman görüyoruz, bazen de göremiyoruz. Herkesin birbirine saygı gösterdiği bir ortamda başarının gelmemesi kaçınılmaz olur. Cüneyt Çakır diğer hakemler için bir kapı açmıştır. Arkadan gelecek hakemlere bu kapının açılması avantaj olacaktır. Diğer ülkelerde önden kapıyı açan hakem, arkadan gelenlere öncülük etmiştir. Bizim ülkemizde de bu durum böyle olacaktır. Bu şansı iyi kullanmamız gerekiyor." dedi.

"O GÜN ARABAYI ŞARAMPOLE YUVARLADIM"
Türkalp, 2005-2006 sezonunda yönettiği Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında o dönemde Fenerbahçe forması giyen Nicolas Anelka'nın elle attığı golü görmemesi ve hata yapması konusunda ilginç bir açıklamada bulundu.

Türkalp, "Türkiye'de hiçbir hakem iyi yönettiği bir maç ile manşetlere taşınmıyor. Yaptığımız hatalar ise unutulmuyor. Ben o gün o hatayı yapmak istemezdim. Takımlar nasıl sahaya başarılı olmak için çıkıyorsa, hakemler de başarılı olmak için sahaya çıkıyor. O pozisyon arabayı şarampole yuvarlamaktı. O gün ben arabayı şarampole yuvarladım. Kırmızıda geçmek sıkıntı olmuyor ama şarampole yuvarlanmamak lazım. Tabii ki yıllar geçiyor, hatalarınızdan ders alıyorsunuz. Bunlar hayatınızda anı olarak kalıyor." diye konuştu.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes