Son Haberler |

12 Mart 2012 Pazartesi

İletişim dekanı bu sefer de mail’e soruşturma açtırdı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Mail'e soruşturmaMarmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Yusuf Devran bu sefer de fakültede araştırma görevlisi olarak çalışan Uraz Utku Aydın'ın Eğitim-Sen yöneticisine gönderdiği bir e-mail nedeniyle soruşturma açtırdı.

Prof. Dr. Yusuf Devran, bu kez de Eğitim-Sen üyelerinin e-mail grubuna girerek kendisi hakkında yazılar yazan Eğitim-Sen İşyeri temsilcisi Dr. Uraz Utku Aydın hakkında, disiplin ve ceza soruşturması açtı. Dr. Aydın ise yarın Devran hakkında suç duyurusunda bulunacak. Dekan Devran daha önce de www.eksisozluk.com adlı sitede eleştirel yorum yazan öğrencisi Mikail Boz’a uzaklaştırma cezası vermiş, öğrencilerin Facebook’ta oluşturdukları grubu da izlemeye alarak orada yazılanları kendi açtığı sayfada suç gibi teşhir etmişti.

SELAMI DA SUÇ SAYMIŞTI

Radikal Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın haberine göre; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Uraz Utku Aydın ile Dekan Yusuf Devran arasındaki ilk gerginlik, Aydın’ın geçen yıl haziran ayında öğrenciler arası bir kavgada kafasından yaralanan öğrenciyi hastaneye götürmesiyle başladı.

Aydın, iddialara göre, 24 Haziran 2011’de Dekan Devran tarafından çağrılıp ihtar edildi. İkinci olay ise kasımda yaşandı. PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İletişim Fakültesi’nde bir öğrenci tutuklandı.

Sınavlara cezaevinde giren öğrenci, sınav gözetmeni olan araştırma görevlisine, “Uraz Hoca’ya selam söyle” dedi. Bu selam da araştırma görevlisi Aydın’ın başına iş açtı. Devran, bu olayla ilgili tutanak tutulmasını istedi.
E-MAİL'E SORUŞTURMA

Bütün bu gerilimlerin üzerine son olarak Aydın hakkında hem idari hem de cezai soruşturma açıldı. Gerekçe ise Eğitim-Sen’in İşyeri Temsilcisi olan Aydın, 20 Haziran 2011’de, yalnızca okuldaki sendika üyelerinin yer aldığı "Marmara Eğitim Sen" adlı e-mail grubuna bir e-mail attı.

‘Marmara İletişim’de Olanlar Hakkında’ başlıklı e-mail’de, dekanın kendisine yönelik tutumunu anlattı. Bu yazıdan yedi ay sonra Aydın hakkında ‘ayrımcılık’ savıyla disiplin ve ceza soruşturması başlatıldı. Aydın ise, yarın Devran aleyhinde ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunacak.

SUÇ DUYURUSU

Eğitim Sen "haberleşmenin gizliliğinin ihlali suçu", "sendikal hakların kullanımının engellenmesi" suçu ve "*görevi kötüye kullanma suçu" kapsamında M.Ü. İletişim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran hakkında yarın suç duyurusunda bulunacak.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes