Son Haberler |

12 Mart 2012 Pazartesi

İran'dan Davutoğlu'nun sözlerine tepki

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Davutoğlu'nu yalanladıİran'ın Beşar Esad'a desteğini azalttığına yönelik Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ifadelerine tepki gösteren İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye devletine kapsamlı desteklerinin devam ettiğini vurguladı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Bakan Davutoğlu'nun bir gazeteye verdiği röportajda kullandığı, "İran ve Rusya geçen yıla nazaran Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a verdikleri desteği azalttı" ifadesini değerlendirdi.

Abdullahiyan, "İran İslam Cumhuriyeti'nin, Suriye devleti ve milletine verdiği destek kapsamlı şekilde devam etmektedir. Suriye halkının, Esad'ın reformlarına destek verdiklerine ve dış müdahalelere karşı yaptıklarını desteklemeye devam edeceklerinden eminiz" diye konuştu.

Uluslararası ve bölgesel bazı ülkelerin Suriye'deki muhalifleri silahlandırılma konusunda uyaran Abdullahiyan, "İran, Suriye'deki güvensizliği ve istikrarsızlığı destekleyen ülkeleri bu ülkedeki krizin şiddetlendirilmesinden sorumlu bulmaktadır" dedi.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes