Son Haberler |

16 Aralık 2013 Pazartesi

Google bir robot firması daha aldı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Google bir robot firması daha aldı
Google, Boston Dynamics’i de bünyesine kattığını duyurdu.

Google'ın robot tutkusu devam ediyor; geride bıraktığımız altı ayda yedi robot firmasını satın alan Google, Boston Dynamics'i de bünyesine kattığını duyurdu.

Android'in eski patronu Andy Rubin, işinden ayrıldıktan sonra sessiz kalmış ve kısa bir süre sonra yeniden Google'a döndüğü ortaya çıkmıştı; ancak Android'le alakalı olarak değil. Rubin, bu ayın başında verdiği röportajda, Sergey Brin ve Larry Page'i Google bünyesinde bir robot departmanı kurmaya ikna ettiğini ve kendisinin yönettiği bu departman için yedi robot firması satın aldıklarını açıklamıştı. Boston Dynamics ise Rubin için satın alınan sekizinci firma oldu.

WILDCAT'I GELİŞTİRMİŞTİ

Boston Dynamics, yıllardır robot alanında ilginç denemeler yapıyor. 1992 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ayrılarak şirketleşen Boston Dynamics, hemen askeri robot teknolojileri üzerinde çalışmaya başladı. BigDog ve Cheetah gibi yüksek hızlı ve dayanıklı robotların ardından, hareket kabiliyeti en yüksek robotları WildCat'i geliştirdiler.

Satın alma için ne kadar ödendiği ve Boston Dynamics'in Google'daki rolünün ne olacağı şu an için bilinmiyor ancak, Google, New York Times'a askeri teknolojilerle ilgilenmediklerini açıkladı. Son satın almanın ardından "Gelecek harika görünüyor" şeklinde Tweet atan Andy Rubin ise, daha önce verdiği bir röportajda tüm bu satın almaların Google'ın kendi fabrikalarında kullanacağı robotlar geliştirmek için olduğunu söylemişti.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes