Son Haberler |

16 Aralık 2013 Pazartesi

Üniversiteliler siber güvenlik için yarıştı

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
Üniversiteliler siber güvenlik için yarıştıTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), üniversite öğrencilerinin "siber güvenlik" alanındaki yeteneklerinin artırılması amacıyla düzenlediği "Üniversitelerararsı Siber Güvenlik Yarışması"nın finali yapıldı.


Buna göre 27 bin 475 puanla "TurkSec" takımı birinci olurken, ikinciliği 23 bin 341 puanla "NULL", üçüncülüğü 21 bin 859 puanla "OctoSec" takımı elde etti.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında,TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Siber Güvenlik Enstitüsü (SGE) tarafından düzenlenen yarışmanın ilk aşamasına katılan 65 üniversiteden 256 öğrenciden başarı gösteren 10 takım finalde yarıştı.

"Kendini savun, rakibine saldır" konseptinde, kurumsal bir ağı savunmaya ve rakip takımların sistemlerine sızarak puan kazanmaya çalışan takımlar arasında Selçuk Üniversitesi'nden Yasir Taştemir, Dokuz Eylül’den Murat Şeker, Balıkesir Üniversitesi'nden Ömer Kılıç, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Adil Reşit Dursun ve Halil İbrahim İlhan'ın oluşturduğu "TurkSec" takımı 27 bin 475 puanla birinci oldu.

Yarışmada ikinciliği Bilkent Üniversitesi'nden Cihad Öge, Ali Yeşil Yaprak, Alim Gökkaya, Alper Gündoğdu ve Furkan Mustafa Akdemir'in oluşturduğu "NULL" grubu 23 bin 341 puanla elde etti. Üçüncülüğü ise 21 bin 859 puanla Ankara Üniversitesi'nden Mehmet Caner Köroğlu, Mert Can Alıcı, Mücahit Emin Karadağ, Uygar Demircioğlu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Halil Alptekin'in yer aldığı "OctoSec" takımı yakaladı.

Dördüncülüğünü 17 bin 441 puanla "peacemaker$" takımının elde ettiği yarışmada, diğer takımların sıralaması, "Stuxnet", "Vatoz". "Azaraks", "Kırmızı Beyaz", "rtfm", "Çare Linux" olarak sıralandı.AA

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes