Son Haberler |

13 Temmuz 2014 Pazar

Hollanda Dünya Üçüncüsü Oldu.Brezilya Yuhalandı..

Facebookda Paylaş Twitterda Paylaş Google+da Paylaş
2014 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Hollanda, Brezilya'yı 3-0 mağlup etti. Brezilya yuhalandı.

Hollanda Dünya Üçüncüsü Oldu.Brezilya Yuhalandı

Hollanda Van Persie'nin 2. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Blind 16. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Wijnaldum 90+1'de farkı 3'e çıkardı.

Takımların kupadaki performansı

A Grubu'nda yaptığı 3 maç sonunda 7 puan toplayan Brezilya, averajla Meksika'nın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi.

Grupta Hırvatistan'ı 3-1, Kamerun'u 4-1 yenen "Sambacılar", Meksika ile 0-0 berabere kaldı. İkinci turda Şili'yi penaltılarla deviren Brezilya, çeyrek finalde ise Kolombiya'yı 2-1 ile geçti. Yarı finalde 7-1'lik skorla Almanya karşısında tarihinin en ağır yenilgilerinden birini alan Brezilya, 11 gol atıp, 11 gol yedi. Brezilya'nın turnuvadaki en golcü oyuncusu, rakip fileleri 4 kez havalandıran Neymar oldu.

B Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Hollanda, Şili'nin önünde lider olarak adını ikinci tura yazdırdı.

Grupta son şampiyon İspanya'yı 5-1, Avustralya'yı 3-2 ve Şili'yi 2-0 mağlup eden "Portakallar", ikinci turda Meksika'yı 2-1'lik skorla eledi. Çeyrek finalde normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Kosta Rika'ya penaltılarda 4-3 üstünlük sağlayan Hollanda, yarı finalde bu kez Arjantin'e penaltılarda 4-2 ile boyun eğdi. Hollanda şu ana kadar 12 gol atıp, 4 gol yedi. Arjen Robben ve Robin van Persie, Hollanda'nın turnuvadaki en golcü oyuncuları durumunda.

Paylaş:

Yorum Gönder

 
Yukarı Çık
Telif Hakkı © 2014 Ulusal Gazete | Tasarım: OddThemes